Slovenija
27 ogledov

Za pol leta odprli dodaten oddelek

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Vrtec. Kljub povečanemu normativu premalo prostora za vse. Leta 2010 pričakujejo upad števila otrok.

V sklopu Osnovne šole Žužemberk deluje vrtec z devetimi oddelki. “S 1. septembrom smo sprejeli vse otroke, ki so izpolnili starostne pogoje, zmanjkalo pa je prostora za tiste, ki bodo s 1. januarjem 2010 želeli priti v vrtec,” je izpostavila ravnateljica Jelka Mrvar. Zato so tamkajšnji občinski svetniki dali zeleno luč za odprtje začasnega oddelka za sedem otrok v podružnici na Dvoru.

Le začasna rešitev
Oddelek bodo uredili v zbornici vzgojiteljic, kar bo občino stalo približno 14 tisoč evrov. Na novo bodo zaposlili eno vzgojiteljico. “Mislim, da je prav, da poskrbimo za otroke,” je povedal župan Franc Škufca.

Oddelek bo deloval le šest mesecev, in sicer do 30. junija, ter predstavlja začasno rešitev za tiste starše, ki težko najdejo zasebno varstvo ali peljejo otroka v vrtec zunaj občine, je pojasnila Mrvarjeva. “V naslednjem letu predvidevamo upad števila otrok in računam, da bomo po teh podatkih vse otroke lahko sprejeli v devet obstoječih oddelkov,” je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.