Slovenija
138626 ogledov

Začele so se prve omejitve: Kupite lahko največ dva kosa!

moka Shutterstock
Na Hrvaškem omejili tudi nakup testenin.

V trgovinah Eurospin po Sloveniji so po novem v veljavi omejitve glede kupovanja moke in olja, poročata dva lokalna portala - Maribor.info in Primorske novice. Na posamezni račun lahko po novem kupite največ dva kosa moke ter dva kosa olja.

Zaradi povečanega povpraševanja naj bi imeli težave s povečano dobavo, saj ljudje masovno kupujejo olje in moko na zalogo. Ob tem trgovci mirijo, da razlogov za paniko in kopičenje zalog ni. 

V hrvaških Eurospinih naj bi omejili tudi nakup testenin.

V Italiji, od koder prihaja Eurospin, naj bi podoben pristop ubrale tudi druge trgovske verige, kjer so kupci začeli delati velike zaloge in je izdelkov na policah prehitro zmanjkalo. 

O omejitvah pri nakupih jedilnega olja razmišljajo tudi v Konzumu, ki ima istega lastnika kot Mercator, saj jih skrbi, da ne bi sosedje pokupili njihovih zalog. Več o tem v članku na povezavi.

"Razlogov za nakup večjih količin je več, in sicer višanje cen, psihološki vidik, ki je povezan s trenutnimi razmerami v Ukrajini in kopičenjem zalog osnovnih živil pa tudi zbiranje hrane za humanitarno pomoč Ukrajini," so novinarjem portala Maribor info pred časom odgovorili iz Eurospina.

dezurni@styria-media.si

pregled Slovenija Tri spletne trgovine, deset izdelkov. Kje je najceneje? trgovina nakupovanje živila Slovenija "Vsakršna skrb je popolnoma odveč"

 

Komentarjev 22
  • bobubob 11:58 24.marec 2022.

    Tole smo že imeli. Pred takoimenovano osamosvojitvijo. Sedaj se bo treba od teh voluharjev spet osamosvajati. Upam, da tokrat temeljiteje.

  • kapibara1 19:02 23.marec 2022.

    Ma koji ti je to bedak ?ki lahko ta teden kupi 2 kosa pa drugi teden še dva ( poleg tega pa še na družinskega člana, pač lenega mulca stera v štacuno).

  • rd2dmk2 09:22 23.marec 2022.

    a kurilno olje tud kupte za vsak teden sproti? draži se ! in to je to, pravijo v šparu. glede hrane pa. se kdaj zapeljete na Bled te dni? občudujete nov kamp ? ja je lep! samo zrasel je pa ...prikaži več na njivi... in ni edina njiva ki je padla pod lenemi kmeti, ki živijo od najema zemlje za turizem. ja kolk krasno je dobivat subvencije za kmetistvo, zraven pa zemljo oddajat za parkirišča in podobne kamp objekte. ko bo kriza bodo pa boni, a ne ?upam da jih boste lahk imel kaj namazat na te bone.