Slovenija
3661 ogledov

Zadrogirani Srb pri Kopru povzročil hudo nesrečo

Prometna Policija Saša Despot
Hitri test na droge je bil pozitiven, na strokovni pregled ni želel, zato so ga pridržali.

Včeraj je ob 13.20 uri prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik, ki je vozil pod vplivom prepovedanih substanc. 38-letni državljan Srbije se je z osebnim vozilom iz bencinskega servisa na Bivju vključeval na prednostno cesto Bivje – Bertoki in pri tem izsilil prednost 55-letnemu vozniku motornega kolesa, prišlo je do trčenja. 

Voznik motorja odpeljan v bolnišnico

Voznik motornega kolesa in njegov 16-letni sopotnik sta ob trčenju padla na vozišče, pri čemer sopotnik ni bil poškodovan, voznik pa je bil zaradi suma hujših poškodb z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Izola. Policisti so na kraju nesreče Srbu odredili hitri test za droge, ki pa se je izkazal za pozitivnega. Nato so mu odredili tudi strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Zaradi tega so zanj odredili pridržanje, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti pa ga bodo policisti tudi kazensko ovadili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • brencl 12:26 29.junij 2023.

    Glede na veliko število odklonjenih testiranj je nujno potrebno spremeniti zakonodajo. V primeru prometnih nesreč, ki rezultirajo s poškodbami ali večjo materialno škodo, nihče naj nebi imel pravice odkloniti testiranja na droge in alkohol - zlasti povzročitelji ne!