Slovenija
6639 ogledov

Zaliva objekte in poplavlja ceste

Črpanje meteorne vode Občina Dravograd Fotografija je simbolna.
Meteorne vode povzročajo težave predvsem na Koroškem in Štajerskem.

Nevihte in močni nalivi ponekod po državi povzročajo težave. O zalitih objektih in poplavljenih cestah poročajo s Koroške in dela Štajerske, tudi iz Kamnika, kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje. Iz pritličnega stanovanja večstanovanjske stavbe na Ulici Matije Blejca so iz stanovanja prečrpali okoli sto litrov vode. 

Zaradi poplavljenega vozišča je zaprta glavna cesta skozi Prevalje, pri križišču za Leše, poroča prometnoinformacijski center. "Vse se je zgodilo v 20 minutah. Bregove sta prestopila dva potoka, meteorne vode pa so zalile center Prevalj. Poplavljene so ceste, zalilo je več objektov, pomagajo gasilci, civilna zaščita, prostovoljci," je za STA povedal župan Občine Prevalje Matic Tasič. Ali bodo morali koga začasno izseliti, župan za zdaj še ne ve. Se je pa naliv medtem že umiril.

Gasilci Prevalje sporočajo, da so vse njihove enote, vozila in oprema na terenu. "Na vse pozive ne moremo posredovati takoj," pravijo tamkajšnji gasilci, ki so jim na pomoč priskočili kolegi iz PGD Ravne na Koroškem. "Sanacija bo trajala več dni," še dodajajo. 

Na Ravnah na Koroškem je poplavilo cesto v naselju Zelen Breg. Tam je močno deževje zalilo cesto in podrlo drevo. Delavci Javno komunalnega podjetja Ravne na Koroškem so očistili cesto in sprostili promet.

Popoldansko neurje z močnimi nalivi je povzročilo tudi poplave na območju občine Podvelka, kjer je poplavljena cesta proti Mariboru pri Lovrenškem mostu.

O poplavah poročajo z območja Selnice ob Dravi in Ruš ter iz Prebolda. 

Vreme: Arso znova prižgal alarm, to nas čaka ta konec tedna - Suša Dolgoročna napoved Slovenija Accuweather napoveduje: Pripravite se na sušo in uničujoča neurja

*Fotografije so simbolične.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.