Slovenija
1738 ogledov

Zaposleni na RTVS: "To ocenjujemo kot nesprejemljive grožnje"

RTV SLO Saša Despot
Zaposleni na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so ponovno izrazili nasprotovanje imenovanju Igorja Pirkoviča za v. d. urednika uredništva za nove medije na MMC.

Kot je na današnji novinarski konferenci pred stavbo TV Slovenija opomnil Boris Vasev iz zunanjepolitične redakcije MMC, problematizirajo spremembo izvedbenega akta o delovanju MMC, ki je omogočil tako hitro imenovanje Igorja Pirkoviča. Izvedbeni akt presoja tudi upravno sodišče in dokler ti postopki niso zaključeni, po njihovem mnenju imenovanje urednika uredništva na ta način ni sprejemljivo.

Poleg tega imajo v uredništvu glede imenovanja Pirkoviča tudi številne vsebinske pomisleke. Vasev je med drugim izpostavil Pirkovičevo odkrito naklonjenost trenutni vladajoči politični stranki, ki se po njihovem mnenju izrazito odraža tudi v njegovem novinarskem delu. Po mnenju uredništva takšen človek ne more korektno opravljati novinarskega dela v politični redakciji, kaj šele, da bi urejal in vplival na delo drugih novinarjev.

RTV Slovenija Slovenija Kaos na RTV Slovenija: Kdo je zdaj sploh šef?

Ob tem je Vasev opomnil, da je bil Pirkovič za v. d. urednika portala MMC imenovan mesec pred državnozborskimi volitvami. V uredništvu menijo, da takšna kronologija ni naključna in izbira Pirkoviča, ki da je prišel opraviti določeno nalogo, za ta položaj ni dobronamerna.

V uredništvu jih skrbijo tudi morebitni povračilni ukrepi, o katerih gre po besedah Vaseva sklepati po Pirkovičevih izjavah, da bo vsak za upor nosil posledice. "To ocenjujemo kot nesprejemljive grožnje," je poudaril.

Sprašujejo se tudi, da ali bodo njegova sporna stališča, ki jih objavlja na družbenih omrežjih, del nove uredniške politike. "Takšnega razmišljanja mi ne bomo ne širili ne legitimizirali, a naša skrb vseeno ostaja," je dodal.

RTV Slovenija Slovenija Programski svet RTVS podal mnenje o prenosu programa BBC

Člane uredništva MMC so na današnji novinarski konferenci podprli tudi člani aktiva informativnega programa TV Slovenija, aktiv novinarjev Radia Slovenija ter v Koordinaciji novinarskih sindikatov RTVS in Društvu novinarjev Slovenija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • aleks1201 20:33 14.marec 2022.

    A vas je že 2500 mešalcev megle ? Delo od doma pa je sploh dobro, da se vam ni treba skrivati po raznoraznih lokalih med delovnim časom. Upam, da bo kmalu referendum proti prisilnemu prispevku. 50 procentov bi vas moralo ...prikaži večlo dobiti nogo v rit čimprej.

  • Avatar R_D
    R_D 20:15 14.marec 2022.

    Pa kje ste našli Vaseva? Ta gnoj je psihopat. Napišite še koliko teh neodvisnih novinarjev je do zdaj že šlo drek mešat k levim strankam. Vi Žurnalovci ste isti. Očitno FDV trajno poškoduje možgane.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 16:38 14.marec 2022.

    Upiranje in strajk se pojdite na privat TV. Dokler pa boste plačani iz od nas prisilno pobranega denarja, pa nimate pravice tako enostransko navijati in poročati agitatorsko za eno stranko. Za kakih 10% do 15% vseh Slovencev.