Slovenija
1614 ogledov

Zaradi makete bodo tožili državo

Maketa drugega tira Ministrstvo za infrastrukturo
Izdelovalec makete drugega tira bo tožil državo.

Družba Art Rebel 9, ki je bila kot dražji ponudnik izbrana za izdelavo makete drugega železniškega tira med Divačo in Koprom, nato pa je direkcija za infrastrukturo od pogodbe odstopila, bo tožila državo zaradi razdrtja pogodbe, je poročala televizija POP TV. Podjetje bo državo tožilo za več kot 133.000 evrov. Prepričani so, da je direkcija pogodbo razveljavila neupravičeno. 

Na razpis direkcije za infrastrukturo za izdelavo makete sta ponudbi poslali podjetji RPS in Art Rebel 9, prvo je ponudilo ceno 60.851 evrov, drugo 133.590 evrov. Izbrano je bilo podjetje Art Rebel 9, ki je nato podjetje RPS najelo kot podizvajalca pri izdelavi makete.

V direkciji so marca lani dejali, da so od pogodbe odstopili, ker izbrani izvajalec ni prijavil podizvajalca. Prvi mož direkcije Damir Topolko je takrat pojasnjeval, da je pri izbiri izvajalca za izdelavo makete prišlo do napake, saj da je pristojna komisija pri izračunu v programu excel, pri čemer formule "niso bile ustrezno korigirane".

Maketa drugega tira Slovenija Vsi štirje osumljeni v preiskavi naročila makete drugega tira javni uslužbenci

V izbranem podjetju so za POP TV dejali, da ne drži, da direkcija ni vedela za podizvajalca. Predstavnik podizvajalcev je bil med prejemniki elektronske pošte, ki so si jo pošiljali takratni državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben, agencija Futura in direkcija za infrastrukturo, je poročala televizija.

Kriminalisti so minuli teden v prostorih direkcije za infrastrukturo v Ljubljani in Mariboru izvajali hišne preiskave v zvezi z javnim naročilom za maketo, in sicer zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali pravic. Osumljene so štiri osebe, vse so javni uslužbenci.

Maketa drugega tira Slovenija Epilog javnega naročila makete, kjer jo je "zagodel" excel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • kapibara 09:01 21.februar 2019.

    Spomnite se podjetja z enim zaposlenim, ki je imeloodlično plačano delo, postavljanje žice na Kolpi...

  • Avatar Leon
    Leon 08:13 20.februar 2019.

    Dokler bomo dovolili da nam kradejo,tako dolgo bodo kradli . Ljudstvo zavajajo z svetovnimi problemi kot je Venezuela in begunci v Siriji medtem pa kradejo kot srake . Zakaj ne gremo proti po testirati po vzoru ostalih ,ki imajo dovolj ...prikaži več samovolje oblasti....Francija,Srbija, Madžarska..

  • maresem 06:57 20.februar 2019.

    To ni nič drugega, kot mafijska posla levičarke bande. Zdaj, ko je šlo vse po zlu, ni odgovoren nihče. Take blamaže se ne bi privoščili niti butalci.