Slovenija
13806 ogledov

Zaradi napak bodo na teh voliščih volitve ponovili

lokalne volitve 2018 Anže Petkovšek Volitve županov in članov občinskih oziroma mestnih svetov.
V Občini Ribnica na Pohorju bodo zaradi napake pri predčasnem glasovanju ponovili volitve za občinske svetnike, a le v eni od štirih volilnih enot.

Občinska volilna komisija se bo sestala danes in razpisala nove volitve v 2. volilni enoti, je za povedala predsednica občinske volilne komisije Marjeta Vezonik.

V Občini Ribnica na Pohorju imajo štiri volilne enote, v vsaki volilni enoti pa volivci volijo različno število svetnikov za devetčlanski občinski svet. V dveh enotah volijo po tri svetnike, v eni enoti dva in v eni enoti enega občinskega svetnika.

Do napake je prišlo na predčasnem glasovanju v 2. volilni enoti, kjer volijo tri občinske svetnike. Napaka se je zgodila, ko je en volivec iz te volilne enote prejel glasovnico za 1. volilno enoto in tudi glasoval.

slovenija 23.11.07, copova ulica, tlakovci, visoke petke, center, Ljubljana, fot Zanimivosti Slovenija V mestni svet tudi smučarski skakalec

Občinska volilna komisija je pri preštevanju glasov v nedeljo ugotovila, da bi lahko prav ta en glas vplival na izbor, saj je bila razlika med dvema kandidatoma v 2. volilni enoti, ki sta se uvrstila na 3. in 4. mesto, na koncu en glas. Zato je občinska volilna komisija razveljavila glasovanje za občinske svetnike za 2. volilno enoto in sklenila, da je treba tam volitve ponoviti, je poudarila Vezonikova.

lokalne volitve 2018 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Medtem ko oddani glas na izid glasovanja v 1. volilni enoti ni vplival, saj so tam bile razlike večje, je dodala Vezonikova in izpostavila, da se je napaka zgodila samo v enem primeru.

Boris Popovič po referendumu u drugem tiru Presenečenje Slovenija Napoved: ''Popovič bi lahko v drugem krogu celo izgubil''

Občinska volilna komisija se bo sestala danes in razpisala ponovne volitve v 2. volilni enoti, to je na območju Josipdola. Pričakovati je, da bodo volivci tam ponovno volili 2. decembra.

V Ribnici na Pohorju je bil sicer tudi tesen izid pri glasovanju za župansko funkcijo, za katero sta se potegovala dosedanji župan Srečko Geč (SD) in Tatjana Marsel (SDS). Prvi je po še neuradnih podatkih občinske volilne komisije zmagal z 51,12 odstotka glasov oz. je zbral 15 glasov več kot protikandidatka.

V Občini Ribnica je bilo za nedeljske volitve 995 volilnih upravičencev, volilna udeležba pa je bila razmeroma visoka, 68-odstotna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Sandralita
    Sandralita 23:58 19.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • harris 18:01 19.november 2018.

    Dobim več kot 87 evrov na uro, ki delam od doma z dvema otrokoma doma. Nikoli nisem mislil, da bom lahko to storil, toda moj najboljši prijatelj zasluži več kot 10k mesečno, to počne, in ona me je prepričala, da ...prikaži več poskusim. Potencial pri tem je neskončen. Evo, kar sem počel............>>>> www.WebJob33.Com

Sorodne novice