Slovenija
10042 ogledov

Zaradi predavanja v Postojni MSi in Primc zagnali vik in krik, takšna je resnica

Aleš Primc in Matej Tonin Saša Despot soočenje predsednikov vseh strank, parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank ter list za državnozborske volitve
Transspolna ženska obiskala postojnske dijake. Sledil je pogrom.

Lia Bordon, ki je pri 42. letih postala ženska, je pred dnevi obiskala dijake Srednje gozdarske in lesarske šole v Postojni, kar je številne na desnem političnem polu močno razburilo.

Prvi se je oglasil Aleš Primc, predsednik stranke ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine. "Nekatere šole na polno sledijo spremembam Družinskega zakonika, čeprav sploh ne velja. »Odstiranje tančice« spreminjanja spola in spolne usmerjenosti na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna. Mame in očetje, pozor!" je brez oklevanja zapisal na twitterju.

Mlada Slovenija, podmladek stranke NSi, mu je hitro sledila. "Mlada Slovenija – podmladek NSi izraža zaskrbljenost zaradi vnosa transspolnih ideologij v procese izobraževanja otrok v javnih ustanovah. Transspolna ideologija zanika temeljno človeško naravo, po kateri se ljudje rodimo kot moški in ženske. Moški nikoli ne more postati ženska in ženska nikoli ne more postati moški. To je preprosto biološko dejstvo, ki ga ni mogoče zanikati. Vnašanje tovrstne ideologije med mladoletne osebe z iluzijo, da moški lahko postanejo ženske ter obratno, lahko med mladimi povzroči nepotrebno zmedo in škodo. Zaradi navedenega Mlada Slovenija poziva vse odgovorne v slovenskih izobraževalnih zavodih, naj v prihodnje ne dopustijo vnosa tovrstnih transspolnih ideologij v izobraževalne procese mladoletnih otrok. Od izobraževalnih ustanov pričakujemo, da bodo v okviru dodatnih vsebin posvečali pozornost življenjsko uporabnim in koristnim temam, kot so denimo digitalna pismenost, osebne finance, podjetništvo, programiranje itd.," so zapisali v sporočilu za javnost.

V zakup pa očitno nihče ni vzel dejstva, da je Bordonova predavala na zdravstvenem oddelku SGLŠ, v okviru obveznih vsebin, torej dijakom zdravstvene nege, ki se bodo s transspolnostjo in duševnimi stiskami transspolnih oseb srečevali pri svojem delu. Izvedba in vsebina predavanj je bila usklajena s profesorico, predavanje pa je bilo odobreno s strani vodstva šole in staršev dijakov, ki so bili o izvedbi obveščeni na roditeljskem sestanku. Izvedbi nihče ni nasprotoval, je pojasnila Bordonova.

Tudi odziv dijakov kaže, da so bili s predavanjem zadovoljni. 

Kljub temu pa je odziv "na prvo žogo" omenjenih vidnih posameznikov in strank že sprožil pogrom nad Bordonovo. Sledile so tudi grožnje. 

Tako se je med drugimi odzval Urban Purgar, vodja Rumenih jopičev, ki so bili v času Janševe vlade njeni aktivni podporniki: "Transspolniki predavajo našim otrokom. Povejte dotičnemu omejencu, kar mu gre, brez slabe vesti in strahu pred tožbami. To je naša dolžnost."

Spomnimo, v bran jih je z znamenitim rekom "metati bisere svinjam" vzel tudi takratni notranji minister Aleš Hojs.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 111
 • Avatar Leon
  Leon 12:29 03.december 2022.

  Urban Purgar, vodja Rumenih jopičev, ki so bili v času Janševe vlade njeni aktivni podporniki ...saj tega ni bilo posebej poudarjati, da bi vse svoje nasprotnike takoj pobil . To je strategija fašizma . Čas je ,da se takšni osebki kaznujejo .

 • rd2dmk2 10:10 03.december 2022.

  hm tale primc bi moral enkrat na Škotsko.. drugače pa oglaša se NSI, tipi ,ki so hujš k babe, predvsem njihov ostržek, bolj naličeni iz zrihtani kot mlade najstnice pa še brez jajc.

 • Avatar Leon
  Leon 08:39 03.december 2022.

  Na Štajerskem se veliko piše o kombiju ,ki vabi otroke s sladkarijami ?