Slovenija
54243 ogledov

Zaradi reakcij po cepljenju ostaja šola zaprta

Cepljenje Profimedia
Učitelji imajo močne reakcije na cepivo, piše ravnatelj.

Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje jutri ne bo izvajala pouka v šolskih klopeh. Razlog je to, da je bilo dve tretjini učiteljev na šoli včeraj cepljenih in imajo na cepivo močne reakcije.

Pismo ravnatelja Sebastjana Kukovca staršem, ki je sicer dostopno tudi na tej povezavi, objavljamo v celoti.


Spoštovani starši,

najprej naj se vam iskreno opravičim za tole izredno obvestilo.
Včeraj je bilo kar 2/3 učiteljev šole cepljenih proti Covid 19. Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za jutri, v petek, 12. 3. 2021 odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka.

Tako bo pouk za vse učence od 1. do 9. razreda jutri v celoti odpadel. V primeru, da za jutri ne morete zagotoviti varstva za svoje otroke bomo na šoli zagotovili nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6.00 do 13.00 ure. Prav tako smo primorani odpovedati aktivnosti v OPB po 13.00 uri. Ob tem vas vljudno prosim, če lahko dvignete otroke najkasneje do 13.30 ure. Malica in kosilo za učence, ki se bodo udeležili nujnega varstva bo zagotovljeno.

Izpad jutrišnjega pouka bomo nadomestili tokom šolskega leta.

Spoštovani starši, še enkrat dovolite, da se vam iskreno opravičim za nastalo situacijo in zahvalim za razumevanje. Vljudno vas prosim za pomoč pri informiranju staršev otrok v oddelkih, kjer so vaši otroci, saj se bojim, da nekateri starši, ob tako poznem sporočanju ne bodo videli tega obvestila.

V naprej se vam zahvaljujem za vašo požrtvovalnost in pomoč pri obvladovanju te izredne situacije in vam želim lep preostanek večera, našim učencem pa lep podaljšan vikend.

Vse dobro
Sebastjan Kukovec, ravnatelj


Pomisleki glede AstraZenece

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je sicer danes direktorja NIJZ Milana Kreka pozval, naj se nemudoma javno in enoznačno opredeli glede varnosti cepiva proti covidu-19 podjetja AstraZeneca. "Če obstaja kakršenkoli dvom v varnost tega cepiva, v SVIZ predlagamo razmislek, da se cepljenje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju z njim začasno zadrži," so poudarili.

Nekatere evropske države so namreč cepljenje s cepivom proizvajalca AstraZeneca ustavile v celoti, nekatere pa zgolj s serijo, ki naj bi povzročila hujše stranske učinke pri nekaterih.

A vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar je dejala, da "tudi če ima nekdo po cepljenju prometno nesrečo, se to beleži kot neželjeni učinek, ki ga analizirajo", zato "težko rečemo, da so ti neželjeni dogodki povezani s cepljenjem in bi se lahko zgodili, tudi če oseba ne bi bila cepljena". Po njenem se je treba zavedati, da se v zgodnjih fazah cepljenja strogo beležijo prav vsi neželeni učinki.

Po besedah Bojane Beović, ki je vodja posvetovalne skupine za cepljenje pri nas, pa do zapletov prihaja v državah, ki so dobile isto serijo cepiva kot Avstrija, Slovenije pa ni med njimi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • ode 16:57 13.marec 2021.

    99%, da gre za sabotažo učiteljev, ki naj bi jo organizirala kriminalna združba, ki nasprotuje cepljenju in vsem ukrepom vlade proti epidemiji C-19. Če je tako, je zadeva zrela za kriminalistično preiskavo.

  • jozek2 07:52 12.marec 2021.

    Jože verjetno si ti najbolj rdeč, z tvojim trgovcem orožja in zapriseženim Titovi omladincem in gorečem komunistu Sedaj preoblečen v kvazi demokrata in Orbanovega prijatelja...

  • Naklonsky 07:37 12.marec 2021.

    Očitno imajo učitelji psihične težave pri pogledu na iglo ob cepljenju.