Slovenija
5819 ogledov

Zaradi "spoštovanja varnostnih ukrepov" veliko potrebo opravljajo v grmovju

Koper
Primorske novice poročajo, da so edine sanitarije na glavni železniški in avtobusni postaji v Kopru zaklenjene že več mesecev.

Zakaj točno je še vedno tako, ni jasno. Odločitev Slovenskih železnic, da sanitarije ostajajo zaklenjene, namreč nima več strokovne podlage. Smernice NIJZ, zaradi katerih naj bi se odločili za takšen ukrep, že od sredine junija ne veljajo več. Takrat so namreč na NIJZ jasno navedli, da so sanitarije na železniških postajah lahko odprte, a jih je treba vzdrževati po navodilih za vzdrževanje javnih sanitarij.

Domačini in taksisti, ki spremljajo stanje okrog postaje, pravijo, da sanitarije pogrešajo predvsem starejši ljudje. Pravijo, da si je bližnji lokal namestil vsaj kemično stranišče za svoje goste, a drugim zaračunava uporabo, zato so grmički in zelenice v okolici postaje polni človeškega blata in urina.

Stranišče | Avtor: Profimedias Profimedias

In kaj na to odgovarjajo Slovenske železnice, ki so odgovorne tudi za sanitarije? Očitno jih takšne razmere ne skrbijo, saj uporabnikom svetujejo le, naj svoje potrebe opravijo na vlakih. Za Primorske novice so pojasnili le, da imajo v upravljanju 125 železniških postaj, za katere veljajo priporočila NIJZ, sanitarije pa da so odprte na večjih železniških postajah po državi. Očitno pa v Kopru za njihove kriterije železniška postaja ni dovolj velika.

Dodali so še, da bodo sanitarije "z veseljem ponovno odprli, ko nam bodo razmere to dopuščale", brez pojasnila, na kakšne razmere čakajo.

Koronavirus v Franciji COVID-19 Slovenija Tako je uspelo Koprčanom čas testiranj skrajšati za trikrat

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Janci13 21:52 28.avgust 2020.

    Slovenske železnice svojim potnikom svetujejo, naj potrebe opravljajo na vlakih, točno, prav s tem besedilom je izobešen napis na postaji v Kopru, od koder sem se vračala v nedeljo. S polnim mehurjem; od zadnje možnosti uporabe stranišča je preteklo že ...prikaži več nekaj ur in kilometrov. ...potem pa je prišel nadomestni prevoz, avtobus...

  • Božidar Dinič 17:18 28.avgust 2020.

    na WCjih pa disel prečrpavajo v miru so železnice znane po radodarnosti

  • Pikolo 15:13 28.avgust 2020.

    Prav imajo. Jaz bi se posral pred vrata NIJZ