Slovenija
53 ogledov

Zastoji ob vrhuncu turistične sezone

zastoj Saša Despot
Vrhunec turistične sezone obeta eno bolj obremenjenih sobot v prometu.

Na gorenjski avtocesti je okrog treh pred predorom Karavanke proti Avstriji tri kilometre dolga kolona, proti Sloveniji pa je dolga neverjetnih 11 kilometrov. Občasno predor zapirajo, za Kranjsko Goro prometnoinformacijski center priporoča izvoz Lipce. 

Na podravski avtocesti med Zlatoličjem in Draženci je proti Hrvaški štiri kilometre dolga kolona. Gneča je tudi na cestah Ptuj - MP Gruškovje, Šmarje - Koper in Koper - Šmarje - MP Dragonja.

Čakalne dobe na mejnih prehodih so nekaj pred tretjo uro: - pri izstopu Dragonja in Gruškovje 45 minut, Sečovlje 20 minut;- pri vstopu Dragonja 30 minut, Sečovlje in Gruškovje 20 minut.

Po podatkih Hrvaškega avtokluba (HAK) je pred mejnima predoroma Dragonja in Sečovlje štiri kilometre dolg zastoj, ki sega na hitro cesto. Priporoča se uporaba mejnega prehoda Sočerga.

Na vseh cestah iz notranjosti proti morju je promet zelo gost, vozi se v počasnih kolonah, ki se občasno ustavljajo, poroča HAK. 

Ob pol treh so kolone in zastoji na avtocesti A1 med cestninsko postajo Lučko (pri Zagrebu) in razcepom Bosiljevo, pred predorom Mala Kapela v smeru proti Zagrebu, med priključkom Sveti Rok in predorom Sveti Rok (kolona v smeri proti morju je dolga 9 kilometrov). 

Pred Zagrebom 14 kilometrov dolga kolona

Gneča je tudi na avtocesti A7 pred cestninsko postajo Rupa in na avtocesti proti Krku. Gneča je tudi na Jadranski magistrali, predvsem med Novim Vinodolskim in Senjem ter med Splitom in Makarsko. 

S Krka proti celini je kolona dolga štiri kilometre, v nasprotno smer pa kilometer. 

Na koncu avtoceste pri Zagrebu (Lučko) je 14 kilometrov dolga kolona. 

Kje se bo vozilo po polžje?

Zastoji se napovedujejo tudi na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali, zastoji bodo na cestah Koper Šmarje-Dragonja in Koper-Izola-Portorož ter na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje. Zastoju se je mogoče izogniti na mejnem prehodu Sočerga.

Povečan promet bo tudi na cestah Kozina-Podgrad proti mejnem prehodu Starod ter na cestah Postojna-Ilirska Bistrica proti Jelšanam in na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri.

Na severni ljubljanski obvoznici potekajo obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Proti Kosezam sta zaprta priključek Savlje ter uvoz Ind. cona Šiška. Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.