Slovenija
23 ogledov

Zastonjska združitev ministrstev

služba vlade za samoupravo Anže Petkovšek
Nova ministrstva. Novega naročila za celostno podobo ne bo, tudi novih dopisov in ovojnic si ministrstva ne nameravajo omisliti.

Varčevanje. Konkretne rešitve glede reorganizacije javne uprave bodo pripravljene v naslednjih mesecih, reorganizacija vlade pa bo potekala vzporedno s pripravo rebalansa proračuna za leto 2012. Na uradu vlade za komuniciranje (Ukom) tako še ne vedo, koliko bo stalo zmanjševanje števila ministrstev zaradi združevanja ministrstev in morebitnih selitev.

Za zdaj vladi ni uspela niti združitev vseh spletnih strani ministrstev, zagotavljajo pa, da so postopki že v teku in da bodo nove strani objavljene v “čim krajšem času”.

Podoba bo kar stara

Varčevati očitno nameravajo pri celostni podobi, saj “zaenkrat ni predvideno, da bi vlada naročila novo celostno podobo za združena ministrstva”. Ta je bila nazadnje naročena leta 2009, stroški zanjo pa so bili dobrih 86 tisoč evrov. Takrat so naročili tudi pisarniško galanterijo – nove ovojnice z dvema okencema, tri vrste novih mapic in namizni koledar ter spletne predloge na podlagi izbrane celostne podobe.

Nalepke čez stare nazive

Varčevali bodo tudi pri papirniškem materialu. Ministrstva namreč nimajo prednatisnjenega poštnega papirja, ampak se ti dotiskajo ob tisku dopisov. Prednatisnjene ovojnice s starimi glavami pa bodo porabili tako, da bodo čez stari naziv dali nalepko z novim nazivom ministrstva.

Vizitke so že porabili

Papirnate poslovne vizitke so bile, kot pravijo na Ukomu, večinoma porabljene. Dokler ne bo sprejeta nova notranja organizacija, pa novih, razen najnujnejših, večina ministrstev ne bo kupovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.