Slovenija
408 ogledov

Že prva podražitev zaradi plačljivih programov Pop TV in Kanal A

Televizija in daljinec Boštjan Tacol
Ker bodo programi Pro plusa po novem plačljivi, že napovedana prva podražitev.

Podjetje EVJ Elektroprom je naročnike tik pred novim letom obvestilo, da bodo za tri evre podražili televizijsko programsko shemo, podražitev bo stopila v veljavo 1. februarja. 

EVJ upravlja kabelski sistem v devetih občinah: Zagorje ob Savi, Medvode, Trbovlje, Litija, Ivančna Gorica, Mirna, Lukovica, Moravče in Železniki. 

"POP TV in KANAL A, programske hiše ProPlus sta po novem postala plačljiva TV programa, ki pa morata biti vključena v osnovne TV sheme. Zaradi visoke gledanosti teh dveh programov smo bili prisiljeni oba v shemah obdržati, mesečno naročnino pa ustrezno zvišati," so zapisali v obvestilu. V paketu programov Pro plus so sicer vključeni še Brio, Oto in Kino. 

Podraži se televizija, trojček ne

Kot so pojasnili, se trojček za zdaj ne bo podražil, storitev pa bo dražja le za tiste, ki imajo zgolj kabelsko televizijo, to pa je manjšina, približno tretjina vseh naročnikov. Pogodbo s Pro plus so že podpisali. 

Koliko bodo morali operaterji plačevati za programe Pro Plusa, smo poročali včeraj. Za male operaterje je cena za letos 2,93 evra, kolikor znaša napovedana podražitev, za prihodnje leto pa 4,88 evra na naročnika na mesec (cena z DDV).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 37
  • Dare Dado 11:22 07.januar 2017.

    pop tv in rtv samo beda od tv

  • vladek 11:02 07.januar 2017.

    POPTV bi moral meni plačevati da gledam njihove ponovitve in reklame

  • Avatar roksa
    roksa 10:56 07.januar 2017.

    To je že kartelno dogovarjanje.....nobeden od ponudnikov nebo imel extra paketa ProPlus, ker bi bil obsojen na linč......tak pa bo to prostovoljni mus....