Slovenija
10 ogledov

Zgibanka za parkiranje

Na zgibanko bo počakala tudi zapornica parkirišča na Hujah. (Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Cone. Kranjčani bodo v kratkem prejeli natančen opis parkirišč in režima parkiranja.

Parkirni režim. Kranjska mestna uprava bo v kratkem vsem gospodinjstvom v občini poslala zgibanko, s katero jih želi natančno seznaniti z novo parkirno ureditvijo. V zadnjem času je uvedla precej novosti in bila deležna številnih kritik, da je povzročila zmedo, da so pravila nejasna in da so nekatere soseske ostale brez parkirišč.

Da bo enkrat že jasno
Osnutek zgibanke je že pripravljen, kmalu naj bi šla v tisk, občina pa bo za to odštela okrog tri tisoč evrov, ocenjuje podžupan Igor Velov. “Da bo že enkrat jasno, kako se v Kranju parkira,” je bil neposreden o vzroku za odločitev.

Kartice in ure
Obiskovalce najbolj bega modra cona oziroma parkomati in brezplačna prva ura parkiranja. Velov meni, da so pravila preprosta. Opozoril je, da je prva ura pod določenimi pogoji brezplačna povsod znotraj modre cone. Na območju, kjer stojijo parkomati, je pogoj za to občinska parkirna kartica, kjer parkomatov še ni, pa občinska parkirna ura ali ročno izpisan začetek parkiranja.

Dvignjene zapornice
Mestna uprava bo v zgibankah pojasnila tudi režim plačljivih parkirišč in njihove lokacije. Ko bodo zgibanke razdeljene, bo denimo dokončno spustila zapornice na parkirišču na Hujah. Spomnimo, občina je ukrep na jezo stanovalcev Zupančičeve napovedala že sredi decembra, ga prestavila na novo leto, zdaj Velov predvideva, da bo to storila sredi tega meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.