Slovenija
1722 ogledov

Življenje za Ljubljančane od danes dražje

LPP Anže Petkovšek Ljubljanski potniški promet
Enkratna vožnja z LPP od danes dražja, na voljo tudi nova celoletna vozovnica.

Enkratna avtobusna vozovnica Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) se je z današnjim dnem podražila za 10 centov na 1,3 evra. Obenem bodo lahko od danes potniki kupili novo celoletno vozovnico, za katero bodo morali upokojenci odšteti 220 evrov, ostali pa 365 evrov. Za letošnje leto bosta sicer celoletni vozovnici sorazmerno cenejši.

Kot so v sporočilu za javnost izpostavili v LPP, bo uvedba dveh novih vrst vozovnic stalnim uporabnikom omogočila cenejša potovanja. Letno splošno neprenosljivo vozovnico bodo lahko potniki kupili od danes vse do 20. decembra za sorazmerno nižjo ceno, ki bo znašala 273,75 evra. Letno upokojensko neprenosljivo vozovnico pa bodo lahko upokojenci v tem obdobju kupili za 165 evrov.

Parkomat Sprememba Slovenija Janković draži parkiranje v Ljubljani

Obe vrsti vozovnic bosta veljali po nakupu do 5. januarja 2020, so dodali.

Nakupe celoletnih vozovnic bodo potniki, ki še nimajo Urbane, prvo leto uvedbe morali opraviti na Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru, na Avtobusni postaji Ljubljana ali na prodajnem mestu PAV na Vrhniki. Če pa mesečno vozovnico že imajo, lahko celoletno vozovnico kupijo na vseh prodajnih mestih LPP, so pojasnili v podjetju.

račun položnica Slovenija Šok! Dobila skoraj enkrat višjo položnico!

Vozovnica za enkratni prevoz s prestopanjem v okviru 90 minut od prve validacije v prvem območju se bo medtem z današnjim dnem podražila za 10 centov in bo znašala 1,30 evra, posledično pa bodo na LPP prilagodili tudi ceno vrednostnih vozovnic v drugem in tretjem območju, in sicer na 1,75 evra in na 2,70 evra.

V LPP so še izpostavili, da želijo v skladu z občinsko celostno prometno strategijo in s ciljem povečevanja uporabnikov javnega prometa povečati število uporabnikov terminskih vozovnic na 90-odstotni delež uporabnikov, kar bi tudi omogočilo razmislek o uvedbi vstopa na vsa vrata.

račun položnica Višje položnice Slovenija Po vseh podražitvah nov udarec za gospodinjstva

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • duuudeee 11:13 01.april 2019.

    "Življenje za Ljubljančane od danes dražje" Lol kakšen tipičen senzacionalističen žurnal naslov - bomo preživeli zaradi teh 10 centov, brez skrbi

  • kapibara 09:46 01.april 2019.

    Samo mesečne+ dodatka za prehrano, NE povišajo..