Slovenija
23 ogledov

Znani bodo seznami

Državna volilna komisija je napovedala, da bo prve neuradne izide objavila okoli Žurnal24 main
Znani bodo seznami kandidatnih list na decembrskih parlamentarnih volitvah, ki jih morajo volilne komisije določiti z žrebom. Vrhovno sodišče bo odločilo o pritožbi Stranke enakih možnosti.

Volilne komisije imajo še danes čas, da z žrebom določijo sezname potrjenih list kandidatov v vsaki volilni enoti. Državna volilna komisija mora nato do sobote javno objaviti vse sezname list in posameznih kandidatov. Volivci bodo o kandidaturah obveščeni v posebni brošuri, ki jo bodo vsa gospodinjstva prejela prihodnji teden.

Šest strank zavrnjenih

Štirinajst kandidatnih list šestih političnih strank so volilne komisije zavrnile. Danes je vrhovno sodišče zavrnilo še pritožbo Stranke enakih možnosti, ki ji je kandidatno listo zavrnila volilna komisija volilne enote Ljubljana - Bežigrad. Stranka je napovedala, da bo zoper odločitev vložila ustavno pritožbo. Prepričani so, da so v volilni komisiji "prekoračili svoja oblastila, hkrati pa nas šikanirali in povzročili nepravilno vročitev njihove nepravilne odločitve".

Stranka za trajnostni razvoj Slovenije tako na volitvah v DZ ne bo mogla nastopiti v volilni enoti Ljubljana Center. Sodišče je odločilo tudi o pritožbah strank Stara pravda - Stranka prava, ki ne bo mogla nastopiti v nobeni volilni enoti, o dveh pritožbah list stranke Humana Slovenija, ki ne bo mogla nastopiti v Celju in na Ptuju, o pritožbi Zelenih Slovenije, ki ne bodo mogli nastopiti v volilni enoti Ljubljana Center, in o pritožbi Stranke slovenskega naroda, ki ne bo mogla nastopiti v Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.