Slovenija
3795 ogledov

Nova menjava v energetiki: Znano, kdo prihaja na čelo Gen energije

Dejan Paravan Anže Petkovšek Dejan Paravan, direktor strateškega inoviranja GEN-I.
Nadzorni svet je za generalnega direktorja družbe Gen energija imenoval Dejana Paravana.

Dejan Paravan, ki je trenutno na položaju direktorja strateškega inoviranja v Gen-I, se bo tako zavihtel na položaj generalnega direktorja družbe Gen energija. To je že druga menjava na omenjenem položaju letos. 

Po tem, ko so marca nadzorniki razrešili dolgoletnega prvega moža družbe Gen energija Martina Novšaka, je s 1. aprilom na to mesto sedel Blaž Košorok, ki je bil pred tem državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo. Pred petnajstimi dnevi je nadzorni svet sporočil, da so s Košorokom sklenili sporazum o predčasnem prenehanju mandata. Košorok je po dobrega pol leta vodenja in podpisanem sporazumu dobil vratolomno odpravnino

Paravan prevzema vodenje podjetja s 1. novembrom. Kot so zapisali, je Paravan strokovnjak na področju trženja električne energije z obsežnimi vodstvenimi izkušnjami v energetski dejavnosti skupine Gen. Paravan, doktor elektrotehniških znanosti, je bil v skupini Gen med drugim član uprave, izvršni direktor za prodajo, direktor strateškega inoviranja ter direktor hčerinskih družb v Zagrebu, na Dunaju in v Milanu. Od marca letos je član uprave družbe Gen-I. Je poznavalec celotnega sektorja energetike, član upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije, predavatelj na stanovskih konferencah ter vabljeni predavatelj na visokošolskih in znanstvenih ustanovah.

Dejan Paravan | Avtor: Anže Petkovšek Dejan Paravan, direktor strateškega inoviranja GEN-I. Anže Petkovšek

"Nadzorni svet ocenjuje, da so njegove izkušnje, kompetence in strokovna znanja ključni za uspešno delovanje skupine Gen v času energetske negotovosti in ob ambicioznih razvojnih ciljih skupine," so navedli in dodali, da Paravan kot prvo prioriteto svojega bodočega delovanja v skupini določa soočanje z energetsko krizo ter skrb za nemoteno obratovanje vseh proizvodnih virov in zanesljivo oskrbo slovenskih odjemalcev z električno energijo.

"Pod njegovim vodstvom bo skupina sledila poslanstvu, da postane glavni promotor in izvajalec prehoda v samooskrbni in brezogljični elektroenergetski sistem. Slednje pomeni pospešene investicije v obnovljive vire energije in jedrsko energijo v Sloveniji," so zapisali.

Dejan Paravan na položaj generalnega direktorja družbe Gen energija prihaja v času, ko se energetski trg sooča s številnimi izzivi. Rešitev za trenutno krizo je le ena in mnogim ne bo všeč, a zadeve so zelo resne, saj je bila naftna kriza v 70-ih letih v primerjavi z zdajšnjimi razmerami mala malica, je nedavno Paravan ocenil v intervjuju za Žurnal24. Paravan je napovedal, da nas pravi cenovni šok čaka šele naslednje leto. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • alen04 09:02 26.oktober 2022.

    Samo, da si svoje riti filate z dobrimi plačami, četudi bodo ljudje na hladnem in temnem. Boli vas vse od đole dalje. Kaj imamo danes za eno sranje....

  • Boschtjan Zupanchich 07:11 26.oktober 2022.

    Samo še en Parazit več ... !!! ! !!!

  • fd6ed3e905bafe216a5ed40d8a388ad1e43fa35b 00:39 26.oktober 2022.

    Še en ptičev prjatu? A pr njemu na kavču spi GOLOBNJAK?