Slovenija
1329 ogledov

Zoran Janković po volitvah: Po bitki so vsi generali pametni

Zoran Janković in Karl Erjavec, Desus
1/5
Saša Despot
Ljubljanski župan Zoran Janković je v odzivu na rezultate volitev za STA ocenil, da nastaja nekakšen levi blok, saj koalicija, ki se sedaj nakazuje, kaže na levo sredino. Poudaril je tudi, da levi blok, ki ga je sklenil s predsednikom DeSUS Karlom Erjavcem, ni bil predvolilna koalicija, saj sam ni šel na volitve.

"Odločitev, ki so jo podali državljani na volitvah, je jasna, glasovi so podeljeni," je poudaril ljubljanski župan Zoran Janković v odzivu za Slovensko tiskovno agencijo (STA), pri čemer je oceno vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše, da je bila sklenitev levega bloka z Jankovićem napaka, komentiral, da ima vsak pravico, da volilni rezultat ocenjuje po svoje.

Opozoril pa je, da je pred volitvami izvršni odbor DeSUS soglasno podprl ta poziv k sklenitvi levega bloka. "Kot pravijo, po bitki so vsi generali pametni," je še dodal Janković, ki je tako kot Erjavec, ponovil, da mu je žal, da se tudi ostali, s katerimi so se pogovarjali, niso odzvali povabilu k levemu bloku.

Na vprašanje STA, kakšno popotnico nizka volilna podpora stranki DeSUS tudi v Ljubljani pomeni zanj pred jesenskimi lokalnimi volitvami, je Janković odgovoril, da so županske volitve nekaj povsem drugega in da je za to treba počakati do novembra.

Karl Erjavec je zaradi slabega volilnega rezultata, saj je Desus na volitvah dobil manj glasov kot Stranka Alenke Bratušek, imeli pa bodo le pet poslancev, ponudil odstop.

Svoj odstop bo ponudil izvršilnemu odboru in svetu, ki se bosta sestala v petek in bosta tudi analizirala rezultat volitev. Takšna poteza je po pojasnilih iz stranke v zahodnih demokracijah po volitvah, na katerih niso izpolnjena pričakovanja stranke, povsem normalna in pričakovana. Ali bodo v stranki odstop predsednika sprejeli, je zaenkrat še nejasno, saj Erjavec nima jasnega naslednika. V primeru, da bi Erjavec ostal brez predsedniškega mesta, pa bi v skladu s statutom stranke funkcija začasno prevzel eden izmed podpredsednikov stranke. Desus ima trenutno tri podpredsednike, in sicer Tomaža Gantarja, Jelko Kolmanič in Jožefa Žnidariča.

Desus bo imel v novem sklicu pet poslancev, doslej so jih imeli enajst. Erjavec pa je e tudi sam ostal brez poslanskega mandata.

Komentarjev 7
  • miki1234 07:57 13.junij 2018.

    upam, da mu bo kdo hitro ta hinavski in prevarantski nasmeh zbrisal s te grde face...

  • maresem 17:54 12.junij 2018.

    Končno se je oglasil še opankar. Posle jebanja nema kajanja, mafijozo lekarniški.

  • Spark 17:13 12.junij 2018.

    [ ... pri čemer je oceno vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše, da je bila sklenitev levega bloka z Jankovićem napaka, komentiral, ... ] Čista resnica. Kozjanski favorit Jürša neive, da bi brez podpore Jankoviča gledal parlament iz Marsa. To ...prikaži večo je kapnilo še Korlu, da je edina rešitev po vsem sranju okoli arbitraže, pa še kaj bi se našlo, slika z Jankovičem.

Sorodne novice