Šport
48 ogledov

13 golov v Pittsburghu

pittsburgh penguins Pittsburgh je izenačil serijo proti Washingtonu.
Aktualni prvaki lige NHL so doživeli prvi poraz v novi sezoni.

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na petek na sporedu deset tekem, ena najbolj razburljivih pa je bila v Pittsburghu, kjer so domači pingvini po podaljšku premagali letošnje zmagovalce Stanleyjevega pokala iz Washingtona s 7:6.

Mož odločitve v PPG Paints Areni v Pittsburghu je bil branilec Kris Letang, ki je zadel v drugi minuti podaljška. Ta se je med strelce vpisal tudi v rednem delu, poleg njega pa so za domače zadeli še dvakrat zadeli Jake Guentzel, po enkrat pa Jamie Oleksiak, Derick Brassard in Rus Jevgenij Malkin. Prvi zvezdnik domače zasedbe Sydney Crosby je prispeval dve podaji.

Za hokejiste iz ameriške prestolnice, ki so sezono odprli v bleščečem slogu in visoko premagali bostonske kosmatince, je T.J. Oshie prispeval dva gola in eno asistenco. Prav po njegovi zaslugi si je Washington izboril podaljšek, saj je v 54. minuti v razmaku 21 sekund dosegel dva gola in zaostanek 4:6 spremenil v izenačenje na 6:6.

Letošnji osmoljenci Stanleyjevega pokala iz Las Vegasa so sezono odprli s porazom, Philadelphia je v ameriškem mestu grehov slavila s 5:2. Gostitelji, ki so v minuli krstni sezoni slavili v zahodni konferenci, v velikem finalu pa izgubili proti Washingtonu z 1:4 v zmagah, so sanjsko odprli tekmo v domači T-Mobile Areni in povedli z golom Jonathana Marchessaulta, nato pa zaigrali medlo, kar so hokejisti iz mesta bratovske ljubezni izkoristili in povedli s 5:1, potem ko je dvakrat zadel Wayne Simmonds, po enkrat pa Oskar Lindblom, Robert Haegg in Scott Laughton.

Še tri četrtkove tekme so se končale po podaljških: New York Islanders so v gosteh premagali Carolino z 2:1, Columbus je slavil v Detroitu s 3:2, Chicago pa v Ottawi s 4:3. V Raleighu je bil mož odločitve v podaljšku Josh Bailey, v Detroitu Artemi Panarin, v Ottawi pa Patrick Kane.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar bo na veliko sceno stopil v noči na soboto, njegov Los Angeles pa bo gostil San Jose.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres - Boston Bruins 0:4
Carolina Hurricanes - New York Islanders 1:2 - podaljšek
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 7:6 - podaljšek
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2:3 - podaljšek
New York Rangers - Nashville Predators 2:3
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 3:4 - podaljšek
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 1:5
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3:0
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4:1
Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers 2:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice