Šport
75 ogledov

16-letni Ødegaard pred debijem za Real

Martin Odegaard EPA
Mladi norveški nogometaš Martin Ødegaard bi proti Andaluzijcem lahko dočakal svoj debi za prvo moštvo madridskega Reala.

Na novinarski konferenci pred sredino prvenstveno tekmo z Almerío je Carlo Ancelotti razkril, da bo tokrat priložnost ponudil tudi nekaterim nogometašem iz druge ekipe madridskega Reala, med njimi je tudi 16-letni Norvežan Martin Ødegaard. Slednji je v letošnji sezoni za moštvo Real Madrid Castilla zabil en gol.

"Ødegaard, Borja Mayoral in Diego Llorente bodo v moštvu za tekmo z Almerío in bi lahko zaigrali. Dva od omenjenih treh bosta prišla na klop. Pred nami je težak razpored in težke tekme. Prepričani smo, da bomo kos izzivom, saj so, razen poškodovanih, vsi sveži in se počutijo dobro. Potrebujemo celotno ekipo," je rotacije napovedal italijanski strateg.

V zadnjem obdobju sta pri Realu v dobri formi James Rodríguez in Chicharito. "James je presenetil ljudi, ima zelo dobro sezono. S svojo ponižnostjo je izjemno pomagal ekipi. Veliko je odvisno od karakterja, pri Realu se je treba hitro privaditi na pritisk in to je težko, še posebej za mlade. Mislim, da se James od drugih vrhunskih talentov razlikuje v tem, da nasprotniku nudi močan odpor. Večinoma so takšni igralci eksplozivni, pri njem pa me je presenetila ta moč," je o Kolumbijcu povedal Ancelotti.

V vratih bo Iker Casillas dobil nekaj počitka, nadomestil ga bo Keylor Navas. "V La Ligi moramo dobiti vse tekme, če želimo do naslova. V Ligi prvakov bi lahko razmišljali o dobri stari italijanski predstavi brez golov. Da bi parkirali avtobus (smeh, op. a.)!" se je proti polfinalu Lige prvakov proti torinskemu Juventusu ozrl Ancelotti, ki bo počasi pozdravil vrnitev vseh poškodovanih, z izjemo LukeModrića.

"Jesé je pripravljen in bo v sredo igral. Gareth Bale bo morda pripravljen za Sevillo, danes in jutri bo delal še individualno. Benzema bo z ekipo začel trenirati v nedeljo, nato pa bomo videli," je sklenil Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.