Šport
56 ogledov

ACH Volley pričakovano klonil

odbojka ACH Volley Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili svojo uvodno tekmo skupine F lige prvakov. V ljubljanskih Stožicah jih je premagala Modena Volley s 3:0 (25, 17, 17).

Čeprav italijanski pokalni prvaki zagotovo niso pokazali svoje najboljše igre, pa so bili vseeno precej boljši tekmec. Pri slovenskih prvakih je bil korektor Eric Mochalski premalo, da bi se lahko upirali zvezdniškim tekmecem, v prvem nizu so sicer imeli priložnost, toda zaključne žoge niso izkoristili. V nadaljevanju pa so Italijani povsem prevzeli nadzor in tekmo mirno pripeljali h koncu.

Prvi niz ni bil ravno sinonim za kakovost. Obe ekipi sta delali napake, ACH na začetku niza, ko ni mogel uspešno zaključiti napada, Italijani, ki so povedli s 6:2 in 16:10, pa na koncu. Ljubljančani so v končnici predvsem zaradi serije točk Mochalskega izničili zaostanek, po dveh zaporednih blokih Jana Kozamernika izenačili na 24:24, po asu Maria Koncilje pa povsem nepričakovano prišli do zaključne žoge za vodstvo z 1:0. Toda po izenačenju je Samuel Walker dobil blok, Earvin N'Gapeth pa je z asom končal vse dvome o zmagovalcu niza.

Ljubljančani, ki so imeli v uvodnem delu le 36-odstotni napad, so se tudi v drugem nizu hitro znašli v zaostanku. Po asu razpoloženega brazilskega veterana Lucasa so že zaostajali s 5:9, njegov rojak Bruno pa je s servisi dokončno zlomil odpor ljubljanske ekipe, ki se je znašla v zaostanku s 13:20, s tem pa rešitve ni bilo več.

Modena do konca ni hotela prepustiti reči naključju. Kaznovala je vsako napako gostiteljev, si spet hitro nabrala zanesljivo prednost z 11:6. Mochalski v napadu Ljubljančanov tudi ni popuščal, a sam ni mogel držati koraka s tekmeci. Bil je sicer najzaslužnejši, da se je njegova ekipa približala na tri točke zaostanka, toda sledilo je nekaj napak, ob drugem tehničnem odmoru so gostje že vodili s 16:11. Po servisih N'Gapetha in blokih visokih gostov je prednost narasla na deset točk in upanja, da bi ACH Volley osvojil vsaj časten niz, je bilo konec.

"Žal nam ni uspelo osvojiti prvega niza, ki smo si ga močno želeli. Nasprotniki so igrali zelo kakovostno, vendar upam, da smo pustili dober vtis. Njihov podajalec Bruno Rezende je opravil veliko delo, ravno tako pa ima Modena zelo močno blokersko zasedbo. Definitivno smo igrali precej boljše kot na prejšnjih tekmah. Forma se zagotovo dviga," je po tekmi dejal Kozamernik.
 
"Menim, da smo kljub porazu z 0:3 pustili pozitiven vtis. V končnici prvega niza smo imeli priložnost, a so do izraza prišle izkušnje italijanskega moštva. Ob njihovem odličnem servisu in visokem bloku je bilo težko sestaviti dober napad. Njihovi igralci so sposobni vrhunskih potez, tako da je bilo težko predvideti, kakšno akcijo bodo odigrali. Modena je zagotovo favorit skupine in morda celo za osvojitev lovorike. Želeli smo si pokazati, česa smo sposobni. Sedaj nas čaka gostovanje v Novem Sadu in upam, da bomo ta dvoboj pričakali v popolni zasedbi. Odpraviti moramo nihanja, glede na igro proti Modeni, pa smo lahko optimisti," pa je razmišljal Andrej Flajs.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.