Šport
18 ogledov

Adiós Las Palmas - Benvingut Barcelona

Slovenija Litva Mundobasket EPA
Včeraj dopoldne so slovenski košarkarji iz Las Palmasa odleteli proti Barceloni, kjer jih danes že čaka dvoboj osmine finala svetovnega prvenstva proti Dominikanski republiki.

"V Las Palmasu smo imeli odlične pogoje za delo. Bivalne razmere so bile na nivoju, hrana je bila 
izvrstna. Mesto je prekrasno, a smo imeli bolj malo časa za oglede, saj smo večino dni preživeli v dvorani ali pa ob pripravah in analizah pred tekmami v hotelu," je na tiskovni konferenci po dvoboju z Litvo organizatorjem na dušo popihal Domen Lorbek.

Podobnega mnenja o organizaciji uvodnega dela prvenstva je bil tudi selektor Jure Zdovc: "Preživeli smo deset lepih dni, organizatorji pa so nam pripravili vse potrebno. V Las Palmas smo prišli med prvimi, saj smo tu odigrali tudi pripravljalno tekmo proti Američanom, sedaj pa je napočil čas za selitev v Barcelono."

Poštena igra se ni obrestovala

Slovenska reprezentanca je sinoči v olimpijski dvorani Palau Sant Jordi v Barceloni opravila trening pred današnjim obračunom proti Dominikanski republiki. Zdovc je bil že ob slovesu od Las Palmasa prepričan, da bodo njegovi varovanci v izločilne boji vstopili maksimalno nabrušeni: "V skupinskem delu smo odigrali pošteno, a se nam ni vse izšlo po načrtih. Igralcem sem po porazu proti Litvi čestital za hrabro igro. Sam sebi lahko zamerim, da sem premalo rotiral, sedaj pa je potrebno fante dvigniti, saj ne bomo imeli popravnega izpita."

Slovenski selektor je po zaslugi asistenta Chrisa Thomasa že prejel podatke o igri današnjih 
nasprotnikov: "Chris si je vse dvoboje Dominikanske republike ogledal v živo, tako da bomo imeli pred tekmo dovolj informacij o tekmecih. V tekmo moramo kreniti maksimalno skoncentrirani. Ni še konec, gremo dalje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.