Šport
16 ogledov

Z dvignjeno glavo v Barcelono

Zdovc Klobučar prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
Jaka Klobučar in Edo Murić sta po porazu proti Litvi obžalovala izgubljeno priložnost, a sta se že zazrla v prihodnost, ko Slovenijo čakajo izločilni boji.

"Na trenutke smo imeli kar strelski mrk. Vodili smo že z lepo prednostjo, nato pa nikakor nismo mogli zadeti in Litovci so nas ujeli. Izpeljali smo nekaj slabih napadov in izgubili smo tekmo, ki je bila najbolj pomembna," je kritično zadnjo četrtino proti Litvi, v kateri so Slovenci zapravili prvo mesto v skupini, opisal Jaka Klobučar.

Varovanci Jureta Zdovca so po odličnih treh četrtinah v zadnjem delu močno popustili. Nikakor niso našli poti do litovskega koša, ob številnih zicerjih pa so se jim zatresle roke, čeprav po Klobučarjevih besedah niso čutili posebnega pritiska: "Ne vem, če je bil kriv ravno pritisk. V prvem polčasu je bil naš napad na nivoju, saj smo dali več kot 40 točk, nato pa se nam je ustavilo. Nismo se znašli ob agresivni litovski obrambi, v zadnjih minutah pa nam je zmanjkalo tudi malce sreče."

Murić: "Morda se nam tokrat posreči"

Pred slovensko reprezentanco je dvoboj osmine finala proti Dominikanski republiki v katerega bodo Klobučar in soigralci krenili odločno: "Seveda ta poraz ne pomeni konec sveta, čeprav smo si z njim zakomplicirali položaj. Čim prej moramo zbrati misli in se pripraviti na naslednje srečanje. Proti Dominikanski republiki moramo zaigrati tako kot znamo in zabeležiti zmago, ki nas bi pripeljala med najboljšo osmerico."

Edo Murić se nadeja, da se Slovenija kljub verjetni ameriški oviri v četrtfinalu vendarle lahko prebije med nosilce medalj: "Kot kaže bomo ponovno imeli smolo in se bomo v četrtfinalu pomerili z najmočnejšo reprezentanco na svetovnem prvenstvu. To se nam je zgodilo že nekajkrat na zadnjih velikih tekmovanjih, vendar ne smemo obupati. Moramo dvigniti glavo in verjeti vase. Morda se nam tokrat vendarle posreči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.