Šport
40 ogledov

"Avstralci nimajo jajc"

Juskevičius Goran Dragić Slovenija Litva Mundobasket EPA
Prvi zvezdnik slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je razočarano zapuščal parket po nesrečnem porazu z Litvo. Pred in po tekmi se je obregnil nad kalkuliranjem Avstralcev na tekmi proti Angoli.

"V zadnji četrtini smo dosegli le dve točki, čeprav smo si pripravili nekaj odprtih metov. Takšne mete ponavadi zadanemo, tokrat pa nam preprosto ni šlo. Sam sem kar nekajkrat zgrešil, odprte trojke sta imela tudi Balažič in Zupan, vendar so vse žoge končale na obroču," je ključne razloge za boleč poraz slovenskim predstavnikom sedme sile razkril Goran Dragić.

Litovci spremenili obrambo

Litovska obramba je bila v zadnjem delu sinočnjega dvoboja pretrd oreh za slovenski napad, ki pod Dragićevim vodstvom ni bil na nivoju iz prvih treh četrtin.

"Litovci so v zadnjem delu tekme spremenili obrambo, medtem ko so v napadu zadeli nekaj čudnih metov. Zgrešeni zicerji so nas na koncu drago stali. Morda smo preveč poskušali z igro ena na ena, po drugi strani pa je bilo ob agresivnih Litovcih težko organizirati normalen napad. Igra se nam je popolnoma zaustavila, oni pa so bili v naletu."

"Na takšen način ne bi smeli igrati"

Dragića je že pred dvobojem zmotil šokanten poraz Avstralcev proti Angoli, včeraj zvečer pa je takole pokomentiral nešportne igrice kengurujev: "Saj ne vem, kaj bi pametnega povedal. Pokazalo se je, da Avstralci nimajo jajc. Na takšen način ne bi smeli igrati na svetovnem prvenstvu. Tudi mi bi lahko kalkulirali in izgubili proti Angoli, a smo odigrali pošteno. Na koncu se je izkazalo, da bi bilo boljše, če bi zadnji dve tekmi izgubili."

Komentarjev 1
  • Senior 15:48 05.september 2014.

    Ni več poštenosti na svetu. Povsod se goljufa: v politiki, v godpodarstvu, v športu itd.......!

Sorodne novice