Šport
31 ogledov

Almeida: "Tudi Španci morajo biti zaskrbljeni!"

Cristiano Ronaldo Hugo Almeida Coentrao Quaresma Portugalska Euro 2012 EPA
Doneck bo od 20.45 dalje prizorišče prvega polfinala letošnjega Eura. Pomerili se bosta sosedi Portugalska in Španija. Zaradi malce nerodne Platinijeve izjave so vzniknile portugalske govorice o zaroti. Hugo Almeida se veseli spoznanja, da bodo Španci večino pozornosti namenili kapetanu Cristianu Ronaldo.

Pri Portugalcih bo veliko odvisno tudi od Huga Almeide, ki je po poškodbi v konici napada zamenjal Helderja Postigo. Član turškega Bešiktaša se veseli spoznanja, da bodo Španci večino pozornosti namenili kapetanu Cristianu Ronaldo, ki je še vedno v igri za najboljšega strelca in tudi najboljšega igralca letošnjega Eura.

"Za Ronaldom je sijajen turnir in nas ne moti, če govorijo le o njem. Mi smo eno in le kot eno igramo dobro. Tudi oni morajo biti zaskrbljeni zaradi nas. Portugalska ima dobro ekipo in vse bom naredili, da se prebijemo v finale," je pred polfinalnim obračunom proti Španiji dejal Almeida. "Ekipa igra vse bolje in bolje, odkar imamo več časa na treningih. Igramo kot eno in to se izraža na igrišču. Upam, da bomo proti svetovnim prvakom sposobni prikazati našo najboljšo predstavo za finale. V vsakem primeru ne bo lahko, morali bomo izkoristiti svoje priložnosti," je še dopolnil Almeida.

"Najnevarnejši španski igralec? Platini!“

Portugalce so začele malce skrbeti želje Michela Platinija, ki je je pred dnevi javno dejal, da upa na finale med Nemčijo in Španijo. "Najnevarnejši španski igralec? Platini!" so se pošalili nekateri portugalski novinarji. Nasploh pa njihovi predstavniki niso najbolj zadovoljni z delegiranjem Turka Cuneyta Cakirja za glavnega sodnika tekme. Rui Frias, portugalski novinar, je izpostavil gol Davida Ville na SP pred dvema letoma proti Portugalcem, ko naj stranski sodnik ne bi zaznal prepovedanega položaja. Ali gre za kalimerovstvo in vnaprejšnje iskanje izgovorov, presodite sami. Če bodo Portugalci slavili, ne bo nihče omenjal niti sodnika niti Platinija. Zagotovo.

"Portugalska Real, Španija Barcelona"

Za Gerardom Piquéjem je naporna sezona v Barceloni, vendar se trenutno počuti zanesljivo in tako v paru s Sergiem Ramosom tudi deluje. Pripravljen je na nocojšnji (20.45) polfinalni spopad s Cristianom Ronaldom in druščino: "Igrati moramo tako, kot znamo, z veliko žoge v svoji posesti. Če bomo uveljavili svoj stil igre, sem prepričan, da se bomo prebili v finale." Z Ronaldom je Piqué igral že v Manchester Unitedu: "Cristiano je dober fant, razumem se z njim. Zdi se aroganten, a v resnici ni tako. Gre za enega najboljših nogometašev na svetu, vendar nas bo Portugalska, ki je izvrstna ekipa, napadla kot celota. Res bomo morali paziti na prodore Ronalda in Nanija po krilih. Ne smemo izgubljati žog in jim omogočati priložnosti." Branilec Barcelone je postregel z zanimivo prispodobo: "V nekem smislu gre za El Classico. Portugalska ima hitrost, ki jo izkorišča Real, mi pa posest žoge, stil, kakršnega goji Barcelona. Portugalska si podobno kot Real pripravlja priložnosti, ko jih ne pričakuješ in se to zdi nemogoče."

Film o Majdičevi in Petroviću na Euru

Dan pred velikim finalom evropskega nogometnega prvenstva bodo v Evropski vasi v središču Kijeva predvajali dokumentarna filma o dveh slovenskih športnih šampionih Petri Majdič in Roku Petroviču. Od kamna do kristala je naslov dokumentarnega filma o Petroviču režiserja Boža Grlja. Brušenje grobega kamna do popolnosti, do kristala, je delo, ki zahteva polno mero znanja, smisla za lepoto, strasti in užitka. Film o Petri Majdič ni namenjen le njenim športnim podvigom. Petra pripoveduje zgodbo svojega življenja skozi športno kariero, ki so jo nepozabno obeležili uspehi, smola in neuspehi. A med temi nastopi, vzponi in padci se je dogajalo še marsikaj. Moto filma oziroma dokumentarnega portreta je Petrin življenjski moto: "Če je volja, se da doseči vse." In Petra je Sloveniji to tudi večkrat dokazala. Režiserka dokumentarnega filma je Barbara Koselj, avtor dokumentarnega filma pa Marjan Fortin.

Evropsko prvenstvo, polfinale, Doneck:

Ob 20.45:
Španija – Portugalska

Komentarjev 1
  • bojovi 16:38 27.junij 2012.

    Niso govorice o zaroti, ampak je res, dokler bo Platini na stolčku UEFE bo Barca in Španija vedno bile poskrbljene s sodniško pomočjo. Še posebej če bo tisti nesposobnež Stark sodil, ki je že neštetokrat spravil Špance in španske klube naprej.