Šport
24 ogledov

Američani zadržali Moa Faraha

mo farah EPA
Dvakratni olimpijski prvak iz Londona 2012 Britanec Mo Farah je imel ob obisku družinskega doma v Portlandu težave z ameriškimi obmejnimi organi, saj so ga letališki cariniki zaradi suma, da je terorist, pridržali na zaslišanju. Olimpijski prvak na 5000 in 10.000 metrov se je moral zagovarjati, ko so cariniki odkrili, da je rojen v Somaliji.

Devetindvajsetletni atlet je že kot osemletni otrok v Angliji rojenega očeta iz Somalije prišel na Otok in sčasoma postal eden najbolj slavnih športnikov na svetu, vendar pa to ni zaustavilo ameriških carinikov, da ga ne bi zadržali in zaslišali na meji. Ni pomagalo niti to, da jim je pokazal obe zlati olimpijski kolajni.

Farah se je lani v okviru priprav na minule olimpijske igre v Londonu preselil v ameriški Portland, kjer se je na igre pripravljal s trenerjem Albertom Salazarjem. Zdaj je iz Anglije za božične praznike odpotoval v ZDA, da bi jih praznoval skupaj z ženo in otrokoma.

"Nisem mogel verjeti, kaj se mi dogaja. Ne razumem, zakaj ameriškim carinikom dejstvo, da sem se rodil v Somaliji, daje pravico, da me vsakič znova zadržijo na meji in me zaslišujejo. Tokrat sem imel naključno s seboj tudi obe zlati kolajni iz Londona in niti to, da sem ju 'izkopal' iz prtljage in ju pokazal carinikom ni pomagalo," je dejal Farah za današnjo izdajo britanskega časnika The Sun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.