Šport
1696 ogledov

Ameriški podpredsednik odvihral s stadiona

mike pence nfl Epa
Administracija predsednika Donalda Trumpa še naprej bije bitko z ameriškimi športniki.

Ameriški podpredsednik Mike Pence je predčasno zapustil stadion, na katerem sta igrali ekipi ameriškega nogometa Indianapolis Colts in San Francisco 49ers. Kar nekaj igralcev je namreč pokleknilo med igranjem ameriške himne v znak protesta proti rasni neenakosti.

Igralci Colts so med himno stali z ramo ob rami, več kot dvajseterica nogometašev San Francisca pa je pokleknila, nakar je Pence z ženo zapustil tribuno. Pred tem se je Pence, doma iz Indiane, slikal s kapo in dresom ekipe Colts.

"Zapustil sem današnjo tekmo Colts, ker predsednik (Donald) Trump in jaz ne bova počastila nobenega dogodka, ki sramoti naše vojake, našo zastavo ali našo himno," je Pence v slogu Trumpa sporočil prek Twitterja. Trump mu je že čestital za to potezo in ob tam izrazil ponos.

Donald Trump je konec septembra na zborovanju republikancev v Alabami pozval lastnike ekip ameriškega nogometa, naj odpustijo igralce, ki med ameriško himno v znak protesta pokleknejo ali dvignejo pesti. To se je začelo lani, ko podajalec Colin Kaepernick kot prvi ni želel vstati med himno zaradi rasnih krivic in policijskega terorja nad temnopoltimi. Trumpov poziv je ponovno razdelil ameriško družbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice