Šport
395 ogledov

Ima suspenz v atletiki, zdaj bo igral v NFL

Marquise Goodwin
Ameriški atlet bo iz atletike prestopil k profesionalnemu moštvu ameriškega nogometa.

Ameriški akakalec v daljino Marquise Goodwin zaradi dopinške kazni ne more nastopati v atletiki, lahko pa v ameriškem nogometu. Ker v letu dni trikrat ni pravočasno javil, kje se nahaja, mu je ameriška protidopinška agencija izrekla enoletno prepoved nastopanja od 1. aprila letos, ekipa San Francisco 49ers pa je sporočila, bo zanjo igral.

Šestindvajsetletni udeleženec olimpijskih iger leta 2012 v Londonu bo lahko igral v naslednji sezoni lige NFL; San Francisco 49ers so namreč sporočili, da zanje kazen ne velja, ker Goodwin ni kršil pravil NFL.

"Že pred več kot letom dni se sem se odločil, da zapustim tekmovanja v atletiki in se sto odstotno posvetim ameriškemu nogometu. Zato sem opustil tudi vsa pravila in zadolžitve, ki so bile povezane z atletiko, tudi javljanje mojega trenutnega bivališča. Sicer pa na vsej moji športni poti nisem imel nobenega pozitivnega dopinškega testa ali s tem povezanih kršitev," je pojasnil Goodwin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.