Šport
44 ogledov

Ancelotti: Ostal bom, enako tudi Iker

Ancelotti Hierro Deportivo Real Madrid EPA
Italijanski trener Carlo Ancelotti je pred domačo tekmo z Málago zatrdil, da poleti ne bo zapustil Madrida.

Carlo Ancelotti je zavrnil poročila o svojem odhodu oziroma odstavitvi z mesta trenerja pri Real Madridu in zatrdil, da bo tudi naslednjo sezono ostal na svojem trenutnem položaju.

Real drži drugo mesto v La Ligi in je že končal z nastopi v španskem pokalu, Ancelotti pa je bil pred zadnjimi uspehi pod hudim pritiskom zaradi slabe forme in rezultatov v letu 2015, ki so sledili po zgodovinskem nizu zmag. Črni niz je prestavil tudi prej na videz že sklenjena pogajanja o novi pogodbi, ki se Italijanu na Santiagu Bernabéuu izteče naslednje poletje.

Podobno kot o prihodnosti Ancelottija mediji ves čas špekulirajo tudi o usodi vratarja in kapetana Ikerja Casillasa, potem ko ta nikakor ne uspe prepričati s svojimi predstavami, toda Ancelotti je dejal, da bo v španski prestolnici ostal skupaj z legendarnim čuvajem mreže. "Naslednjo sezono se vidim tukaj skupaj z Ikerjem Casillasom in vsemi igralci, ki jim gre dobro pri Real Madridu," je povedal Ancelotti in dodal: "V tem trenutku to vprašanje ni tako pomembno. Vsi smo osredotočeni na zaključek sezone, ki je tako pomemben," je dodal.

55-letik je razkril, da se je napadalec Karim Benzema poškodoval na jutranjem treningu, zato ga na sobotni tekmi z Málago ne bo. "Benzema ni na voljo. Vrnil se bo za naslednjo tekmo. Na zelenico bomo poslali najboljšo možno ekipo za zmago nad Málago, ki ji gre zelo dobro. To ne bo spremenilo strategije ekipe. Pripravljen bo za Atlético,"je dejal Ancelotti.

Italijan je tudi dejal, da ga tekma vodilne Barcelone z Valencio, ki bo v soboto na sporedu nekaj ur prej, prav nič ne zanima. "Šel bom v kino. Ne bom gledal Barcelone. Toda, resno – v tistem času se moramo pripravljati na našo tekmo in težko je. Bo pa zelo zanimiva tekma," je črto pod tokratno novinarsko konferenco potegnil Ancelotti.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.