Šport
3490 ogledov

Andrej Stare tokrat ni ponovil 'napake' izpred nekaj let

Andrej Stare Facebook
V glasovanju za najboljšega nogometaša preteklega leta je Slovenijo znova zastopal legendarni športni komentator Andrej Stare.

Znane so vse podrobnosti glasovanja za zlato žogo, katero je še osmič v karieri osvojil rekorder Lionel Messi. Razplet glasovanja, v katerem je sodeloval tudi slovenski športni poznavalec Andrej Stare, je dvignil precej prahu, saj se je velik del nogometne javnosti bolj nagibal k Erlingu Haalandu, lani osvajalcu Lige prvakov, Premier lige in pokala FA ter strelcu 56 zadetkov v dresu Manchester Cityja oziroma norveške izbrane vrste.

Drugo mesto je v glasovanju za Ballon d'Or zasedel že omenjeni Haaland, tretji je bil Kylan Mbappe, četrti Kevin de Bruyne, prvo peterico pa je zaokrožil Rodri. Med 30 kandidati prvič po skoraj dveh desetletjih ni bilo Cristiana Ronalda, ki se sodeč po njegovih dejavnostih na družbenih omrežjih prav tako ni strinjal z izbiro zmagovalca.

Slovenski predstavnik Andrej Stare tokrat ni ponovil napake izpred nekaj let, ko zmagovalcu Messiju ni podelil niti ene same točke. Takrat je okoli njegove glasovnice izbruhnila prava afera, saj je Stare po razglasitvi zmagovalca trdil, da je prišlo do napake, kar pa so pri France Football odločno zanikali.

Stare je v pogovoru za za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedal, da je Messija uvrstil na tretje mesto, o napaki pa naj bi obvestil tudi vodjo oddelka za podeljevanje zlate žoge.

Predstavniki France Footballa so zanikali kakršnokoli prijavo o napaki ter še enkrat zagotovili, da je Stare glasoval za Mbappeja, Ronalda, Edena Hazarda, Roberta Lewandowskega in Virigila Van Dijka, medtem ko o Messiju ni bilo ne duha ne sluha.

zlata žoga ballon d'or Afera glasovnica Šport Stare: "Zgodba z zlato žogo je zame zaključena."

Če ga Argentinec pred leti ni prepričal, pa je bilo tokrat drugače, saj je Stare največ točk podelil prav Messiju. Na drugo mesto je uvrstil Mbappeja, na tretje De Bruyneja, četrto Haalanda, peto pa Victorja Osimhena.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Ender3 13:39 04.november 2023.

    Skrajni čas je, da se tega hrkača znebijo. Svoje je že davno odhrkal in oddrkal...

  • lojs 13:01 04.november 2023.

    ta človek si zasluži kakšno nagrado za svoje delo ... malo je takih, ki bi toliko vedeli o športu ... kapo dol!

  • Avatar Leon
    Leon 12:18 04.november 2023.

    Kaj ima Stare skupnega z nogometom ? Še en model ,ki se gre pahorjevanja .