Šport
25 ogledov

Joshua do prvega naslova med profesionalci

Anthony Joshua IBF EPA
Tri leta po osvojitvi olimpijskega naslova v Londonu je britanski boksar Anthony Joshua prišel tudi do naslova svetovnega prvaka med profesionalci.

Šestindvajsetletni Anthony Joshua je v noči na nedeljo v Londonu z nokavtom v drugi rundi premagal branilca naslova, do zdaj nepremaganega Američana Charlesa Martina.

Joshua si je s tem priboril naslov prvaka po verziji IBF in je tako stopil v velike čevlje bratov Kličko. Ukrajinec Vladimir Kličko je bil do novembra lani svetovni prvak težke kategorije po verzijah WBO in WBA, a je po porazu proti Britancu Tysonu Furyju izgubil tudi šampionski pas verzije IBF. Kasneje si je slednjega priboksal Martin, saj Fury ni želel braniti pasu, ker se osredotoča na povratni dvoboj s Kličkom.

Joshua je bil sinoči precej bolj prepričljiv v ringu proti Martinu, vseh dosedanjih 16 zmag pa je osvojil z nokavti, s čimer ostaja eden prvih favoritov za šampionsko krono težke kategorije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.