Šport
59 ogledov

Antonijević bo branil lanski naslov

Sasu Salin (Dan slovenske košarke) Saša Despot
Ljubljanske Stožice bodo 28. decembra gostile košarkarsko tekmo all-stars, poleg tekme pa bodo na sporedu tudi tradicionalna tekmovanja v metu za tri točke, izzivu in zabijanju. Marko Antonijević iz Grosbasketa je lani zmagal v metu trojk, doslej pa še nikomur ni uspelo naslova najboljšega v tej prvini tudi ubraniti.

Poleg Marka Antonijevića se bodo v metu trojk na stožiškem parketu predstavili še Mirko Mulalić (Krka), Jure Pelko (Maribor Nova KBM), Tadej Ferme (Rogaška), Tijan Milić (Samsung DP v košarki 3x3), Ceola Clark (Tajfun), Klemen Prepelič (Union Olimpija) in Bojan Jovanović (Zlatorog Laško).

V Telemachovem zabijanju bosta glede na prikazano v ligi v tej sezoni največja konkurenta za naslov zmagovalca Kyle Casey iz Helios Sunsov in Donte Williams iz Tajfuna. Poleg njiju se bodo na koš obešali še Sven Malus (Elektra), Kayembe Ruphin (Maribor), Tijan Milić (Samsung DP v košarki 3x3), Halil Kanacević (Union Olimpija) in Igor Tratnik (Zlatorog).

V izzivu Generali pa bodo poleg Antonijevića, Malusa in Chrisa Bookerja (Krka) v skupini A sodelovali še Domen Bratož (Tajfun), Simo Atanacković (Hopsi), Alen Omić (Union Olimpija) v skupini B, Jure Pelko (Maribor Nova KBM), Blaž Mahkovic (Union Olimpija), Smiljan Pavić (Šenčur GGD) v skupini C ter skupina D, kjer bodo Luka Lapornik (Krka), Dino Murić (Union Olimpija) in Žiga Dimec (Rogaška).

Lani konec po 23 sekundah

Leta 2013 so v Grosupljem v izzivu zmagali Jaka Klobučar, Igor Tratnik in Gregor Hrovat, ki je s sredine zadel po pičlih 23 sekundah. V tem tekmovanju so v igri štiri trojice, vsako pa sestavljajo po en branilec, en krilni košarkar in en center. Vsaka trojica bo imela za uspešno dokončan izziv na voljo 90 sekund, v tem času pa bo morala zadeti šest od skupno devetih metov. Prvi met je tako imenovani "zicer", ki ga morajo zadeti vsi tekmovalci. Drugi met je met za tri točke, ki ga morata za uspešno nadaljevanje zadeti vsaj dva izmed trojice. Zadnji met je met iz sredine, ki ga mora za uspešno končanje izziva zadeti vsaj eden od tekmovalcev, lahko pa tudi dva ali trije. Zmaga trojica, ki nalogo opravi v najboljšem času, nižjem od 90 sekund. V kolikor nihče ne bi zadel s sredine, o zmagovalcu odloči čas druge zadete trojke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.