Šport
70 ogledov

Cime: "Če maraš ali ne maraš Maribor ..."

Cimerotić Kotnik All Star Katarina Ponjavić
Če so v preteklosti ljubitelji nogometa uživali v žogobrcarskih vragolijah Sebastjana Cimerotića, bodo konec decembra na svoj račun prišli tudi košarkarski navdušenci, katerim bo prulski dribler predstavil svoje znanje z oranžno žogo.

"Lahko povem, da se kam precej navezan na košarko. Kot otrok sem preživel veliko časa na košarkarskem igrišču, sedaj pa se po koncu nogometne rekreacije posvetimo tudi košarki. Menim, da imam še vedno na zalogi kakšen trik," je svoje zanimanje za košarko pokomentiral nekdanji nogometaš Sebastjan Cimerotić, ki bo na košarkarskem spektaklu All-star kapetan ene izmed ekip na tekmi legend.

Raje preigravate ali ste bolj natančni pri metih na koš?
Ne bi se rad preveč hvalil, vendar pa sem zelo uspešen pri obeh prvinah. Menim, da imam kot nogometaš kar precej košarkarskega znanja. Sem levičar in nasprotnikovi igralci me bodo kar težko pokrivali.

V minulih mesecih ste zagotovo pozorno spremljali nastope nogometašev Maribora v Ligi prvakov. So vas Štajerci navdušili?
Definitivno je bil to pravi vrhunec nogometne jeseni. Če maraš ali ne maraš Maribora, vseeno je potrebno priznati in podpreti odlične uspehe kluba v mednarodni konkurenci. Uspehi Mariborčanov so bili odlična promocija za celotno Slovenijo.

Se lahko v prihodnosti tudi preostali slovenski klubi vpišejo na evropski zemljevid?
Srčno upam, da bo tudi Olimpija v čim krajšem času napravila odmeven rezultat v Evropi. Tudi domače prvenstvo je z uspehom Maribora pridobilo na odmevnosti. Ekipe na vrhu lestvice so zelo izenačene in v lovu na prvo mesto je še vse odprto. Tudi Olimpija lahko kljub zaostanku poseže po najvišjih mestih. 

Lahko Olimpija nadoknadi devet točk zaostanka za Domžalami?
Zelo si želim, da bi nam uspelo. Vem, da se bomo na spomladanski del prvenstva maksimalno fizično pripravili. Na priprave gremo v Turčijo, tako da bodo pogoji za delo na najvišjem nivoju. Na koncu bo seveda vse odvisno od igralcev.

Ste zadovoljni z izkupičkom članske reprezentance v uvodnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo?
Edini pravi spodrsljaj je morda poraz proti Estoniji, ki je pustil malce grenkega priokusa. Tekem je še veliko, tako da je še ogromno točk v igri. Pokazali smo, da znamo igrati nogomet. Povsem zaupam selektorju Srečku Katancu, saj vem, da bo v najtežjih trenutkih iz igralcev izvlekel vse kar lahko. To je dokazal tudi v preteklosti.

Vas mogoče preseneča trenutno stanje v kateri izmed najmočnejših evropskih lig? 
Morda je presenetljiv slab položaj dortmundske Borussie v domačem prvenstvu, a po drugi strani to moštvo blesti v Ligi prvakov, kjer lahko poseže po visokih mestih. Nemcev pač ne smeš nikoli odpisati. Bayern doma melje vse pred sabo, v angleškem prvenstvu dominira Chelsea, ki s kolektivno igro in odličnima Costo in Hazardom grabi proti vrhu. Še posebej pa me je letos impresioniral Real Madrid, ki na zadnjih tekmah briljira. To "mašino" bo zelo težko zaustaviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.