Šport
19 ogledov

Kralji Kopitarja ne pustijo na Poljsko

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar navkljub hitremu izpadu v letošnji končnici lige NHL ne bo pomagal slovenski reprezentanci na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) na Poljskem, so sporočili iz Kopitarjeve ekipe.

Moštvo Anžeta Kopitarja je v prvem krogu končnice s 4:1 v zmagah klonilo proti San Jose Sharks in številni slovenski ljubitelji hokeja so v soboto zjutraj upali, da bo Hrušičan ekspresno odpotoval na SP divizije I na Poljsko in se pridružil varovancem Nika Zupančiča. A iz te moke ne bo kruha.

"Tako hiter izpad kraljev je bil nenadejan in nepričakovan, a vendarle se je zgodil. S tem pa se je odprlo tudi vprašanje o nastopu Anžeta na svetovnem prvenstvu divizije I, skupina A na Poljskem, kjer z nastopi danes začenja slovenska reprezentanca. Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je takoj, ko je postalo jasno, da so Kralji nepričakovano bližje zgodnjemu izpadu iz končnice kot pa napredovanju, stopilo v kontakt z Anžetom in njegovim delodajalcem glede morebitnega prihoda na Poljsko. Odgovor Kraljev je bil kratek in jedrnat - ne. Po podpisu nove pogodbe in nekaj novih pravilih s strani NHLPA bi oziroma bo Anže v ZDA po zadnji tekmi moral ostati vsaj še pet dni (sestanki, zdravniški pregledi, ...), preden bi lahko odletel v Evropo in pomagal Sloveniji pri ponovni uvrstitvi v skupino A. Anže tako še nekaj časa ostaja v Los Angelesu, našim hokejistom pa na Poljskem želi vse najboljše, hkrati pa sporoča, da niti malo ne dvomi v popoln uspeh in vrnitev med najboljše reprezentance na svetu," piše v sporočilu za javnost, ki ga je objavila Kopitarjeva ekipa.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.