Šport
18 ogledov

Armstronga spet tožijo

Lance Armstrong Reuters
Lancu Armstrongu, ki so mu v tem letu odvzeli vse naslove in zmage v zadnjem desetletju, zdaj grozi, da bo moral plačati še več kot milijon dolarjev odškodnine britanskemu časniku Sunday Times.

Sunday Times je napovedal tožbo proti kolesarju, ker je leta 2006 objavil zgodbo o domnevnem Armstrongovem nečednem početju na dopinškem področju. A takrat dokazov za kaj takšnega ni bilo in časnik se je z Armstrongovim odvetniškim štabom dogovoril za umik napovedane tožbe v zameno za odškodnino v znesku 300.000 funtov.

Zdaj ta znesek, zamudne obresti in stroške odvetnikov pri Sunday Timesu terjajo nazaj, saj menijo, da je odločitev krovne ameriške protidopinške organizacije Usade, ki je v obrazložitvi Armstrongovega primera zapisala, da je šlo za enega najbolj razvejanih in prikrivanih dopinških početij zadnjih let, potrditev njihovih takratnih podatkov.

Časnik je že poslal pismo Armstrongovim odvetnikom, v katerem zahteva vrnitev takratnega zneska, obresti in še povrnitev stroškov za lastne odvetnike. "Zdaj je jasno, da so bili vaši postopki lažni in da je šlo za prevaro. Vaše utemeljitve, da kolesar ni jemal prepovedanih sredstev, pa so bila namenoma lažne," so pri časniku utemeljili svojo zahtevo. Pri Sunday Timesu ocenjujejo, da je skupna vrednost zahteve vračila sredstev približno milijon in pol dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.