Šport
68 ogledov

Še en udarec Armstrongu

Lance Armstrong Reuters
"Padli" kolesarski šampion Lance Armstrong po razkritju dopinških goljufij kot po tekočem traku izgublja priznanja iz časov, ko je užival šampionski status in zaupanje javnosti. Armstrong je tako ostal še brez častnega doktorata ameriške Univerze Tufts.

Univerza Tufts, njen sedež je v bližini Bostona v zvezni državi Massachusetts, je s soglasno odločitvijo upravnega odbora Lanceu Armstrongu odvzela častni doktorat, ki so mu ga podelili leta 2006, predvsem zaradi njegovega dobrodelnega delovanja v boju proti raku. Predstavniki univerze so v obrazložitvi pojasnili, da čeprav še naprej cenijo njegova dobrodelna prizadevanja, Armstrongove športne vrednote več niso v skladu z vrednotami, ki jih zagovarjajo na univerzi.

Po odvzemu šampionskih naslovov Armstrong doživlja ponižanje za ponižanjem. Mednarodna kolesarska zveza je na predlog ameriške protidopinške agencije upokojenemu kolesarju odvzela vseh sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji, potem ko so Armstrongovi nekdanji moštveni kolegi, dopinški skesanci, razkrili sistematično zlorabo prepovedanih poživil, ki pa do zdaj nikoli ni bila kaznovana.

Armstrong ni ostal le brez častnih nazivov. Najbolj boleča je bila zanesljivo odpoved številnih bogatih sponzorskih pogodb v skupni višini 50 milijonov dolarjev z multinacionalkami, kot so Nike, Trek Bicycles, Radioshack in Anheuser-Busch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.