Šport
48 ogledov

Avstralci: "Žalite našo športno kulturo"

avstralska košarkarska reprezentanca Mundobasket EPA
Avstralska košarkarska zveza je zavrnila obtožbe, da je njihova reprezentanca namerno izgubila tekmo proti Angoli, da bi se v morebitnem četrtfinalu izognila izbrani vrsti ZDA, s katero danes igra Slovenija.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je v začetku tedna sprožila disciplinski postopek proti Avstraliji zaradi sumljive tekme, ki je reprezentanci Slovenije pokvarila možnosti za medaljo na Mundobasketu.

Spomnimo: avstralski selektor Andrej Lemanis je na dvoboju proti Angoli "spočil" tri pomembne igralce (Joe Ingles, Aron Baynes, David Andersen), kenguruji pa so v drugem polčasu prejeli kar 62 točk ob smešni obrambi, potem ko so v prvem polčasu Afričane omejili na 29 točk.

"Čista špekulacija"

Po porazu Avstralije (91:83) so glasno protestirali tudi v slovenskem taboru, v ponedeljek pa je reagirala tudi Fiba - z izjavo in odprtjem disciplinskega postopka. K temu jih je prek Twitterja že takoj po spornem srečanju pozval tudi slovenski kapetan Goran Dragić. Avstralci so se odzvali s pisno izjavo. 

"Košarkarska zveza kategorično zanika kakršne koli insinuacije, da je na tekmi Mundobasketa med Avstralijo in Angolo prišlo do prirejanja rezultata. Reprezentanca Avstralije je šla v omenjeno tekmo zato, da bi jo dobila," so zapisali Avstralci in dodali še: "Obtožbe o prirejanju so čista špekulacija, s katero se žali avstralska športna kultura".

Komentarjev 4
  • vzev 17:01 09.september 2014.

    miror, Avstrija ni namerno izgubila zato, da bi šla Slovenija z ZDA, temveč je namerno izgubila ker sami niso hoteli igrati z ZDA. Pa samo tisti, ki ni gledal tekme lahko napiše, da niso izgubili zanalašč.

  • titty 15:34 09.september 2014.

    Športno kulturo je treba imet, če jo hoče nekdo žalit. Mislim pa da Avstralska preračunljivost ni športna kultura. Pa itak jih je športna kultura že peljala domov.

  • miror 13:43 09.september 2014.

    Ne vem, zakaj moramo vedno iskati krivdo za svoje neuspehe pri drugih. Angola je bila pač boljša od Avstralcev. Trditev da je Avstralija izgubila namerno igro, samo zato, da bi Slovenija morala igrati z ZDA je milo rečeno absurd. Mi ...prikaži veči na parketu ne pomenimo dosti. Namesto na kalkulacije v prvenstvu, bi se morala naša reprezentanca raje posvetili kvaliteti svoje igre.