Šport
28 ogledov

Balić odslej za Atlético

Ivano Balić Reuters
Rokometaš Ivano Balić, član bronaste hrvaške olimpijske reprezentance z letošnjih poletnih olimpijskih iger v Londonu ter za mnoge najboljši rokometaš svoje dobe, bo kariero nadaljeval v madridskem Atléticu, s katerim je podpisal enoletno pogodbo.

"Izbral sem novi klub, za katerega verjamem, da bo tudi z mojo pomočjo vnovič konkurenčen evropskemu vrhu," je med drugim dejal Ivano Balić, ki je v Španiji igral od 2004 do 2008 za moštvo Ademar Leon, nato pa je bil član moštva iz Zagreba, preden se je pridružil aktualnim podprvakom španskega prvenstva.

Triintridesetletni Splitčan je leta 2004 na poletnih olimpijskih igrah v Atenah s hrvaško reprezentanco osvojil zlato olimpijsko kolajno, leto pred tem se je veselil naslova svetovnih prvakov. V svoji zbirki odličij z največjih tekmovanj ima še dve srebrni kolajni s SP 2005 in 2009 ter srebrni in bronasto kolajno z evropskih prvenstev 2008, 2010 in 2012.

Eden najboljših hrvaških športnikov vseh časov je bil po anketi Mednarodne rokometne zveze izbran za najboljšega rokometaša vseh časov na svetu pred Nikolo Karabatićem in Talantom Dušebajevom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.