Šport
17 ogledov

Batagelj: "Verjetno bo odločal sprint"

polona batagelj bole božič brajkovič Stanko Gruden/STA
V nedeljo se bodo na cestno dirko podale še kolesarke. Tudi tu bo Slovenija imela udeleženko, a so apetiti manjši kot pred sobotno preizkušnjo moških.

Triindvajsetletna Polona Batagelj bo namreč edina Slovenka na olimpijski preizkušnji, brez pomoči pa je skorajda nemogoče priti do vidnejšega rezultata. A simpatična Primorka se s tem ne obremenjuje in je zelo vesela, da bo nastopila v Londonu: "Zame je to zelo velika stvar. Mislim, da je to za ženske še večji dosežek, kot za moške, ker mi nimamo etapnih dirk kot je na primer Tour.“

polona batagelj | Avtor: Tamino Petelinšek/STa Tamino Petelinšek/STa
In kakšno dirko pričakuje? "Mislim, da bo kar težka. Ogledala sem si progo, za dekleta je precej tehnična, zahtevna. So pa vse reprezentance sestavljene okoli šprinterk, tako da bo na koncu verjetno odločal šprint.“ Sama pomoči ne bo imela, za kakšno taktiko se bo torej odločila? "Malo bom opazovala, kako bodo dirkale največje reprezentance. Sicer sem navajena dirkati sama, saj je na svetovnih, evropskih prvenstvih ves čas tako. Opazovala bom potek dirke in bomo videli, kako in kaj.“

In kakšna so pričakovanja v rezultatskem smislu? "Zadnji mesec sem dosti dirkala. Zdaj sem se spočila in mislim, da sem dobro pripravljena. Zelo bi bila vesela, če bi se uvrstila v prvo polovico,“ je dejala Batageljeva, ki svojih navijačev v Londonu nima. "Naši domači me bodo vsi spodbujali doma. Niso se odločili za prihod sem, ker bi zelo malo videli med samo dirko.“ Preizkušnja deklet se bo pričela ob 12. uri po lokalnem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.