Šport
76 ogledov

Batistuta: "Zdravniku sem rekel, naj mi odreže nogi"

Gabriel Batistuta EPA
Nekdanji argentinski reprezentant je dejal, da je po koncu kariere čutil hude bolečine, ki so mu povsem spremenile življenje.

Argentinska nogometna legenda - Gabriel Omar Batistuta - je razkril, da se je po koncu nogometne kariere soočal s hudimi bolečinami v obeh gležnjih, zaradi katere je celo prosil zdravnika, naj mu amputira del noge. Danes 45-letni Batistuta, ki je še vedno najboljši strelec Argentine na svetovnih prvenstvih, je kariero končal leta 2005 pri katarskem Al-Arabiju.

"Nehal sem igrati in nato kar čez noč nisem mogel več hoditi," je 'BatiGol' povedal za TyC Sports. "Pomočil sem posteljo, čeprav je bilo stranišče le tri metre stran. Ura je bila štiri zjutraj in vedel, da če bom stopil na gleženj, me bo ubilo," je težko izkušnjo opisal Argentinec, ki je v dvanajstletni karieri v italijanski Serie A zabil 184 golov.

Hotel biti kot Pistorius 

"Po televiziji sem videl Pistoriusa in si rekel: to je rešitev. Šel sem do dr. Avanzija in mu dejal, da naj mi odreže nogi. Pogledal me je in mi dejal, da sem nor. A bolečine nisem mogel več prenesti. Ne morem izraziti z besedami, kako hudo je bolelo," je dejal Batistuta, ki je bil nato operiran na enem od obeh gležnjev. "Moj problem je bil, da sem ostal brez vsega hrustanca in tetiv, mojih 86 kilogramov so podpirale le kosti," je razkril izjemni golgeter.

Izbral je desno nogo

"Izbral sem desno nogo, niso mogli operirati obeh. Meni je bilo vseeno. Rehabilitacija je bila težka in dolga, a sedaj se počutim dobro. Malce igram tudi nogomet. Sem precej bolj srečen, kot sem bil še pred tremi leti," je dejal Batistuta, ki se sicer posveča igranju golfa. Argentinec je na 518 uradnih srečanjih v profesionalni karieri, v dresu klubov in reprezentance, dosegel kar 305 golov.

Sloviti napadalec je svojo kariero začel pri Newell's Old Boysih, v domovini je igral še za River Plate in Boco Juniors. Leta 1991 se je preselil v Firence, pri Fiorentini ostal skoraj desetletje in za Violo skupno zabil 168 zadetkov. V Italiji je nato nastopal še za Romo in Inter, kariero pa je zaključil v Dohi pri Al-Arabiju, kjer so ga že močno načele poškodbe. Za argentinsko reprezentanco je na 78 tekmah dosegel 56 zadetkov. 

Za tiste, ki ste morda že pozabili, ali pa za malce mlajše ljubitelje nogometa - 50 zadetkov Gabriela Batistute:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.