Šport
21 ogledov

Bedene klonil, Žemlja predal

Aljaž Bedene Saša Despot
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, ki je po polfinalu v Chennaiju s 77. mestom prišel do svoje rekordne uvrstitve na lestvici ATP, je nastope na turnirju v Sydneyju končal v 1. krogu.

Aljaž Bedene, ki je na glavnem delu turnirja nastopil s posebnim povabilom kot polfinalist Chennaija, je klonil proti Južnoafričanu Kevinu Andersonu s 3:6, 6:3 in 3:6.

Triindvajsetletni Bedene je moči s tri leta starejšim Andersonom v 1. krogu turnirja z nagradnim skladom 436.630 dolarjev na igrišču številka 5 meril slabo uro in pol, nato pa klonil po treh nizih.

Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja, ki je na turnir ATP v Aucklandu že odpotoval s povišano telesno temperaturo, je zaradi bolezni predal dvoboj 1. kroga proti 29-letnemu Alejandru Falli, 53. igralcu z lestvice ATP. Žemlja je dvoboj predal pri izidu 6:4 in 3:1 za Kolumbijca in tako predčasno končal nastope na Novi Zelandiji.

Izid, Sydney (436.630 USD):
1. krog:
K. Anderson (JAR) : A. Bedene (Slo) 6:3, 3:6, 6:3.

Izid, Auckland (433.400 EUR):
1. krog:
A. Falla (Kol) : G. Žemlja (Slo) 6:4, 3:1, predaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.