Šport
16 ogledov

Berdych po maratonu izenačil za Čehe

tomaš berdych
1/13
EPA
Čeh Tomáš Berdych je ohranil upanje domačih navijačev, ko je v drugem obračunu dneva s 6:3, 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3 premagal Nicolasa Almagra in izenačil na 1:1. Prvo točko v dvorani O2 je Špancem, branilcem naslova, priigral David Ferrer, peti igralec z lestvice ATP, ki je s 6:3, 6:4 in 6:4 premagal Radeka Štěpáneka.

David Ferrer je storil tisto, kar se je od njega pričakovalo in Španiji zagotovil prvo točko v finalu Davisovega pokala, ko se je 6:3, 6:4, 6:4 premagal češkega aduta Radeka Štěpáneka. Peti igralec sveta se je skozi obračun sprehodil relativno lahko, medtem ko Čeh ni uspel izkoristiti podpore domačega občinstva.

Pred začetkom turnirja se je veliko govorilo o podlagi, saj so nekateri namigovali, da se bosta reprezentanci pomerili na najhitrejši površini sezone, kar naj ne bi odgovarjalo Špancem. Ferrer, ki se odlično znajde na hitrih notranjih igriščih, je klub temu Španiji priigral prvo točko v boju za ekipni naslov, ki je v zadnjih štirih letih kar trikrat romal na pirenejski polotok.

"Zelo dobro sem odigral celotni dvoboj. Zadovoljen sem s svojo igro. Sicer smo povedli z 1:0, a pot do končnega uspeha je še dolga," je po zmagi dejal Ferrer, ki je po odpovedi prvega zvezdnika Rafaela Nadala, ki zaradi poškodbe ni zaigral že vse od konca junija, ko je v drugem krogu Wimbledona izgubil proti Čehu Lukašu Rosolu, prvi lopar španske izbrane vrste.

Berdych ohranil upanje

V drugem obračunu dneva je Tomáš Berdych po maratonskem dvoboju premagal Nicolasa Almagara in ne glede na razplet v soboto poskrbel, da se bo o zmagovalcu odločalo v nedeljo. Prvi favorit domačega občinstva je za zmago nad trdoživim Špancem, ki je prikazal eno najboljših predstav na trdi podlagi notranjega igrišča v zadnjem času, potreboval več kot štiri ure in pet nizov. Končnih 6:3, 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3 je zadostovalo, da je Češka še vedno v igri za drugi naslov Davisovega pokala v zgodovini, in šele prvega, odkar je država postala samostojna.

Davisov pokal, finale:

ČEŠKA - ŠPANIJA 1:1

Radek Štěpánek (Češ) : David Ferrer (Špa) 3:6, 4:6, 4:6

Tomaš Berdych (Češ) : Nicolas Almagro (Špa) 6:3, 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3

Sobota:
Tomaš Berdych/Radek Štěpánek (Češ) - Marcel Granollers/Marc Lopez (Špa)

Nedelja:
Tomaš Berdych (Češ) - David Ferrer (Špa)
Radek Štěpánek (Češ) - Nicolas Almagro (Špa).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.