Šport
22 ogledov

Birsa: "Verjemite, da smo živčni"

Sport 22.03.2013 Valter Birsa, nogomet kvalifikacije za SP 2014, skupina E, Slov Saša Despot
Četrtkov dvoboj Slovenije proti Švici bo v okviru kvalifikacij za nastop na Euru 2016 v Franciji za izbrance Srečka Katanca zelo pomemben, saj gre za zadnjo letošnjo tekmo na slovenskih tleh, domača ekipa pa je po porazu v prvem krogu skupine E proti Estoniji še brez točke.

Igralci pred nadaljevanjem kvalifikacij ne čutijo prevelikega pritiska, saj je na voljo še precejšnja bera točk, a bržkone bi ničla na naslednjem dvoboju v ekipo že vnesla nekaj nepotrebnega nemira. Tega se zaveda tudi Valter Birsa, ki je poleti zamenjal klub, iz Milana se je preselil v Verono h Chievu. Priložnosti za igro dobiva, tako kot na klubskem računu, si želi več tok tudi na reprezentančnem.

"Odigrati moramo dobro tekmo. Kaj bo to prineslo, ne vem. Na eni strani lahko sprožimo 30 strelov na gol, damo pet prečk in če bomo izgubili z 0:1, bodo vsi rekli, da smo slabi. Tekma v Estoniji je bila težka. Prvič smo proti njim malo na srečo zmagali, zdaj izgubili. Tako se nam zdaj lahko vse obrne super. Lahko, da bomo igrali slabo in zmagali, pa si te zmage ne bomo zaslužili. Moramo odigrati dobro in pošteno, da lahko gremo z dvignjenimi glavami z igrišča in to je pomembno," je pred četrtkovo tekmo v Ljudskem vrtu na Ptuju dejal Birsa.

"Ne igramo z amaterji"

Slednji ima v Chievu dobro družbo, saj za moštvo iz Verone igrata tudi kapetan Boštjan Cesar ter Dejan Lazarevič. "Vemo, da moramo zadovoljiti apetite. Če bi bilo po moje, bi imeli šest točk, vemo, kaj bi nam ustrezalo. A dejstvo je, da ne igramo z amaterji, s petoligaši. Igramo z vrhunskimi reprezentancami, moramo se postaviti tako, da bomo na njihovi ravni ali višji, oziroma povzročiti, da bodo igrali slabše od nas. Težko je reči: želim šest točk. Tudi sam v Chievu bi si želel več točk, pa imamo samo štiri," je povedal 28-letni nogometaš iz Šempetra pri Gorici.

Izgubljenega ni še nič, uvodni poraz moštva ni ohromil, vzdušje je dobro, želja po uspehu pa velika. "Če bi v četrtek spet vknjižili poraz, bi imeli ničlo, zato bi naslednjo tekmo morali zmagati. Mi želimo zmagati bolj, kot si marsikdo misli, da želimo zmagati. Včasih se izide bolje, včasih ne. Verjamem, da smo v težkem položaju. Delamo, da so vsi treningi, vsi sestanki, vse tekme v tej smeri, da bi to prineslo zmago. Doslej se nam ni 'poklopilo', upam, da se nam bo proti Švici," je dejal Birsa.

"Nogomet je včasih krut"

Izkušenj ne njemu, ne komu drugemu v ekipi ne manjka, po njegovem bo odločala trenutna forma. "V ekipi so igralci, ki že deset let igrajo nogomet, ki so pokazali, da so 'pravi' na morda še hujših tekmah. Veliko bo odvisno od trenutne forme, tudi sami smo morda včasih slabše igrali in na koncu zmagali, pa je bilo vse super. Zdaj izgubljamo in ni dobro. Verjemite, da smo vsi živčni, da izgubljamo. A takšen je žal nogomet, včasih tudi krut. Moramo iti v tekmo in menim, da lahko z miselnostjo veliko spremenimo. Moja forma je dobra, tudi v klubu bi si želel več točk, a zmeraj ne gre vse po načrtih. Vendar delamo naprej, prihaja boljše obdobje," je še povedal Birsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.