Šport
17 ogledov

Kampl: "Za zmago pivo, drugače suh kruh in voda"

Kampl Karol Mets Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn EPA
Kevin Kampl bo v četrtek eno glavnih slovenskih orožij na kvalifikacijski tekmi proti Švici. Nogometaš avstrijskega Salzburga je v zadnjih tednih znova v vrhunski formi, v ponedeljek pa je na zbor ekipe prišel dobro razpoložen.

Marljivi vezist Kevin Kampl v četrtek praznuje 24. rojstni dan in upa, da bo imel po tekmi razlog za veselje. Kampl je v zadnjih tednih spet pokazal, da je iz pravega testa, v dresu Salzburga je v zadnjih treh tekmah dvakrat zadel, avstrijsko moštvo pa je znova našlo zmagovalni ritem. Razloge za optimizem ima tudi pri igranju za izbrano vrsto Srečka Katanca, ki jo v četrtek v Ljudskem vrtu čaka Švica, eden glavnih favoritov skupine E.

"Vesel sem, da smo spet tukaj, da igramo v Mariboru. V četrtek imam rojstni dan, tekmo igramo doma, gledat me pride družina. Igramo proti Švici, tekma bo dobra, upam, da si bom lahko za rojstni dan privoščil zmago. Forma v zadnjih tednih je dobra, štiri tekme smo zmagali, Salzburg igra dobro. Tudi meni gre v redu, v zadnjih treh tekmah sem dal dva gola, to je zelo dobro in počutim se okej," je uvodoma dejal Kampl.

"Dlje brez zadetka, bolje za nas"

Zaveda se zahtevnosti nasprotnika, Slovenija je morala v zadnjih dveh medsebojnih obračunih v kvalifikacijah za SP Švici priznati premoč, za uvrstitev na Euro 2016 v Franciji je na voljo še 27 točk. "Mislim, da smo v Švici na zadnji tekmi dobro odigrali, tam bi lahko zmagali, če bi izkoristili priložnosti. Švica je pokazala, da je dobra ekipa, videli smo jo lahko tudi na svetovnem prvenstvu, kako igra. Sicer so zamenjali selektorja, morda jim zato vse še ne gre kot mora, kar moramo izkoristiti, če se nam bo ponudila priložnost. Najbrž teh ne bo veliko, a če se ponudijo, moramo to izkoristiti in ob dobri atmosferi, ki vlada v Ljudskem vrtu, smo lahko uspešni," je povedal Kampl, s štirimi zadetki po enajstih krogih trenutno sedmi strelec avstrijske lige.

Da bo treba zadeti tudi tokrat, oziroma ne prejeti zadetka, se dobro zaveda. "Na prvi tekmi nam ni šlo, zdaj moramo na vsako tekmo kreniti kot je zadnja, moramo začeti zbirati točke. Prav gotovo bo Švica veliki favorit, a tudi mi nismo brez možnosti. Zadaj moramo paziti, da ne bomo dobili gola, dlje ko bo tekma brez zadetka, bolje bo za nas. En gol lahko odloči tekmo, upam, da se bomo dobro pripravili in da bomo pravi na igrišču," je povedal nogometaš Salzburga, ki je trenutno drugouvrščeno moštvo Avstrije.

"Estonci so se skrivali"

"Proti Estoniji je bila tekma povsem drugačna, Estonci so se skrivali, tudi mi si nismo upali dovolj. Na začetku je še šlo, potem ne več. Pomagalo nam bo, da si Švica želi igrati, prostora bo nekaj več in to bomo pokusili obrniti v svojo korist. Upam, da bo tekma dobra in da bo dobra tudi za nas. Zmeraj je lepo igrati proti Švici, imajo velike zvezdnike v ekipi, lepo se je meriti z njimi. Upam, da nam bodo pomagali tudi navijači, paziti moramo, da ne dobimo hitrega gola, ker bi nas to vrglo iz igre," je še dejal Kampl.

Morebitni uspeh bi mu polepšal četrtkov večer, ko praznuje rojstni dan. Upa, da bo imel kakšen razlog, da soigralcem plača pijačo. "Upam da bom lahko fantom častil eno pivo po tekmi, če bomo zmagali seveda. Drugače bomo sok, oziroma bomo imeli le suhi kruh in vodo," je v šali zaključil Kampl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.