Šport
59 ogledov

Bivša žena odpihnila Falcaa in Jamesa

Falcao Monaco EPA
Pri Monacu so še pred letom dni zapravili ogromno denarja za okrepitve, letos pa so prodali kar 25 nogometašev.

"Obstajata dva načina, da ustvarite velik klub. S takojšnjimi velikimi vlaganji, ali pa s strateškim palniranjem, opiranjem na lastno nogometno šolo, z dobrim delom in skavtingom. Odločili smo se za drugo opcijo," je po zadnjih prodajah, klub sta za astronomska vložka na primer zapustila tudi James Rodriguez in Radamel Falcao, dejal podpredsednik Monaca Vadim Vasilijev. A resnica verjetno leži nekje drugje.  

Strategija Monaca se je spremenilo maja, ko je sodišče predsedniku kluba Dmitriju Ribolovljevu naložilo, da mora nekdanji ženi Jeleni plačati tri in pol milijarde evrov, kar je največja poravnava nekdanjemu zakonskemu partnerju v zgodovini. "Moj posel je vodenje kluba, ne pa govorjenje o privatnem življenju predsednika " se je vprašanju na to temo sicer izognil Vasilijev.

Nekateri so razlog za manjši vložek ruskega bogataša v monaški klub našli tudi v tem, da oblasti v kneževini Ribolovljevu še niso izdale potnega lista. Tajkun sicer že ima tudi ciprsko državljanstvo, a bi ga moral Ciper ob morebitnih sodnih postopkih v Rusiji izročiti oblastem v nekdanji domovini. Z državljanstvom kneževine bi bil Ribolovljev precej bolj zaščiten v tem pogledu.

Mogotec je večino denarja zaslužil s podjetjem Uralkali, ki se ukvarja s pridobivanjem in predolovanjem kalija. Uralkali je sicer propadel leta 2013, a takrat je že bil njegov lastnik Sulejman Kerimov, ki je v Rusiji veliko denarja vložil v nogometni klub Anži. Podjetje je zdaj na noge znova postavil lastnik NBA ekipe Brooklyn Nets Mihail Prokhorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.