Šport
24 ogledov

Blake: ''Bolt je odličen, a moj čas prihaja''

yohan blake london 2012 EPA
Jamajški sprinter Yohan Blake je prepričan, da se bliža njegov čas. Dobitnik treh olimpijskih kolajn iz Londona verjame, da bo nasledil Usaina Bolta na mestu najhitrejšega človeka na svetu.

Atlet Yohan Blake je v Londonu osvojil eno zlato in dve srebrni kolajni. Najbolj žlahtno odličje si je zagotovil v teku na 4x100m, kjer je Jamajka pometla s konkurenco, medtem ko se je moral v disciplini 100 in 200 metrov zadovoljiti z drugim mestom. Pred njim je v cilj pritekel nihče drug kot svetovni rekorder na obeh razdaljah – Usain Bolt.

yohan blake usain bolt london 2012 | Avtor: EPA EPA
Toda 22-letni Blake zelo dobro ve, kako je premagati svojega dobrega prijatelja, saj mu je to uspelo na pripravah pred olimpijskimi igrami. Na mitingu na Jamajki je Bolta premagal v teku na 100 in 200 metrov, a svetovni rekorder je v Londonu še enkrat demonstriral svojo premoč. ''Ko sem ga premagal na Jamajki, mi je to dalo ogromno samozavesti,'' je povedal Blake. Čeprav je Bolt v London prispel z lažjo poškodbo, pa se je Blake zavedal, da ga bo izredno težko premagati. ''Vedel sem, da bo odličen, ko bo izboljšal svojo pripravljenost. Mislim, da je to njegov čas. Moj čas bo prišel,'' je dodal Jamajčan.

Blake Usain Bolt olimpijske igre 2012 London 200 m | Avtor: EPA EPA
Blake je vsem tistim, ki si želijo prepira med obema najhitrejšima atletoma na svetu, sporočil, da je njihov trud zaman. ''Veliko ljudi si želi, da se ne bi razumela. Pravijo, da ne moreva trenirati skupaj. Med nama je odlična kemija. Prijatelja sva,'' je zatrdil Blake in dodal, da so ga ljudje v Londonu zelo lepo sprejeli. ''Rad imam London in Britance,'' je zaključil atlet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.