Šport
26 ogledov

Bolt med legende

Usain Bolt olimpijske igre 2012 London 200 m EPA
Jamajški sprinter Usain Bolt se je z zmago v teku na 200 metrov, s katero je ubranil še drugega izmed svojih treh olimpijskih naslovov, dokončno vpisal med legende.

usain bolt tek na 200 metrov london 2012 | Avtor: Reuters Reuters
Usaina Bolta pozna že skoraj vsak povprečen poznavalec atletike. Že pred olimpijskimi igrami (OI) v Londonu je veljal za eno izmed največjih zvezd svetovnega športa, z ubranitvijo olimpijskega naslova na 100 in 200 metrov, kar mu je uspelo kot prvemu v zgodovini OI, pa se je "jamajška strela" dokončno vpisala na seznam nesmrtnih šampionov. Ob treh zlatih kolajnah iz Pekinga (zmagal je tudi z jamajško štafeto 4x100) je tako skupno že pri petih odličjih najžlahtnejšega leska na OI.

S sredinim nastopom na drugi najkrajši razdalji, ko je vodil praktično od starta do cilja, je pokazal, da mu ne more konkurirati niti rojak Yohan Blake. Ura se je ustavila pri 19,32 sekunde, od svetovnega rekorda ga je ločilo le 13 stotink in to kljub temu, da je zadnjih nekaj metrov odtekel v nižji prestavi.

Priložnostni fotograf

Odgovor na vprašanje, zakaj je Bolt tako priljubljen, se gotovo skriva tudi v njegovem sproščenem odnosu do tekmovanj, ki se je pokazal tudi po končanem sprintu, saj je zmago proslavil s sklecami na atletski stezi, nato pa si je še sposodil fotoaparat pri enem izmed fotografov in kar sam posnel nekaj posnetkov.

V petek se bo zvezdnik iz otoške državice, ki ima le slabe tri milijone prebivalcev, potegoval še za svoje šesto olimpijsko zlato, ko bo nastopil v štafeti 4x100 metrov, kjer so Jamajčani največji favoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.