Šport
25 ogledov

Bolt po poku ''obsedel'' v startnem bloku

usain bolt yohan blake london 2012 EPA
Zmagovalec olimpijskega teka na 100 m Usain Bolt je priznal, da je bil pred startom zelo zaskrbljen. Po diskvalifikaciji, ki ga je zaradi prehitrega starta doletela na lanskem svetovnem prvenstvu, je tokrat raje kar ''obsedel'' v startnem bloku.

Jamajši atlet je bil po lanski diskvalifikaciji na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji razumljivo zaskrbljen, zato v Londonu nikakor ni želel ponoviti napake. ''Nisem želel še enkrat prehitro startati, zato sem še malo posedel v startnem bloku. Ni bila najboljša reakcija, vendar sem tako naredil,'' je povedal Bolt.

usain bolt london 2012 | Avtor: EPA EPA
Dobitnik štirih zlatih olimpijskih kolajn – z nastopi v Londonu sicer še ni končal – je znan po tem, da večkrat starta nekoliko slabše od svojih nasprotnikov, a zamujeno hitro nadoknadi na stezi.
''Trener mi je rekel, naj neham skrbeti o startu, saj najboljši del mojega nastopa pride na koncu. Delovalo je,'' je povedal Jamajčan in dodal, da ga je k zmagi spodbudilo tudi izjemno občinstvo na olimpijskem stadionu. Bolt ni skrival pohvalnih besed na račun rojaka in dobrega prijatelja ter dobitnika srebrne kolajne Yohana Blaka. ''Trenira
justing gatlin london 2012 | Avtor: EPA EPA
bolj trdo kot jaz. Naslednjič bo še boljši, saj je bil tokrat nekoliko nervozen,''
je povedal svetovni rekorder na 100 in 200 m. Blake pa ni zanikal dejstva, da je trenutno Bolt preprosto najhitrejši. ''Usain ve, kaj je treba narediti. On je zmagovalec in najhitrejši človek na svetu. Sam sem osvojil medaljo na prvih olimpijskih igrah. Kaj drugega bi si lahko želel? V čast mi je, da sem za Boltom drugi najhitrejši,'' je povedal Blake.

bolt 100m london 2012 | Avtor: EPA EPA
Z bronasto kolajno je bil zadovoljen tudi Justin Gatlin. ''Tekmoval sem proti zelo močnim nasprotnikom in res sem se moral boriti, da mi je uspelo. Neverjetno se je po osmih letih vrniti na olimpijske igre. Vedno sem si želel unovčiti talent, ki mi ga je namenil bog, in storil sem, kar sem lahko,'' je povedal Američan. Močno razočaran pa je bil četrtouvrščeni Tyson Gay, ki je za las ostal brez kolajne. ''Trenutno sem na tleh, a dal sem vse od sebe. Nimam izgovorov. Želel sem si kolajne za svojo družino, a sem bil prekratek,'' je povedal Gay.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.