Šport
14 ogledov

"Bogu hvala, da je s Tino je vse v redu"

Andrea Massi Saša Despot
Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je pred naslednjima in zadnjima ženskima tekmama na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku ocenil, da je v Sloveniji malo preveč drame zaradi bolečega desnega kolena Mazejeve.

Tino Maze je koleno začelo boleti po specialnem smuku, na katerem je zmagala, najboljša pa je bila še na kombinaciji in druga v superveleslalomu.

"Mi v ekipi nismo takšni, da bi vedno iskali drame, kot v Sloveniji, ko se to vedno malo išče. Koleno jo je zabolelo, bilo pa je vse pod kontrolo. V kombinacijskem smuku je bolj previdno naredila nekaj zavojev z desno nogo. Sem pa kar alergičen na te drame. Sam spoštujem tiste, ki imajo res kaj hudega. Bogu hvala, da je s Tino je vse v redu," je za STA ocenil Massi.

Vesel je bil njenega dosežka v kombinaciji. "Že na smuku je tlakovala pot do zmage, slalom pa je bil zelo pomemben, kot običajno odločilen. Tina ga je začela s spoštovanjem. Sneg je agresiven, ni takoj našla ritma. V drugem delu slaloma pa ni več izgubljala."

Taktično in psihično na vrhu

"Mazejeva je taktično izjemno inteligentna tekmovalka. Kar se tiče specialnega smuka, želela je zmagati za dve stotinki in tudi je. Tudi v kombinaciji ji je uspelo. Kot najboljši atletski sprinterji je, oni vedno zmagujejo po fotofiniših, večina pa vedno izgublja."

Slalomsko progo v kombinaciji je podstavil trener Mazejeva Valerio Ghirardi. "Z izjemo Avstrijcev, ki so v St. Moritzu in tu na SP v superveleslalomu s postavitvijo proge napravili razliko, običajno ni tako. Je pa res in dejstvo, da je Ghirardi postavil slalom brez velikih pasti. Vedno pa je na koncu pomembno, kako tekmovalec smuča."

Tri ženske tekme SP, tri odličja Črnjanke, od tega dve zlati medalji. "Smo malo več kot na pol poti. Stisniti je treba zobe za veleslalom in slalom. Veliko bo odvisno od adrenalina, kolajne naredijo svoje. Videti je potrebno, kako hitro se bo telo regeneriralo. Zato Mazejeva tudi ni nastopila na ekipni tekmi."

Psihično je Mazejeva izjemno stabilna. "Na psihični pripravi Tine smo veliko delali. Tudi s treningi, ki niso bili zelo lahki. Zadnji dve leti, od Sočija naprej, je psihično zelo močna. Včasih jo je potrebno pustiti pri miru, vendar je drugače zelo trdna. Govorilo se je, da v alpskem smučanju v zadnjem času nemogoče zmagovati, ker Slovenci ne znajo zdržati pritiska. Nihče ne sme več reči, da se bo izgubilo, ker je tekmovalec Slovenec. Tina je zmagala na vseh področjih in je kot Slovenka zaorala ledino za naslednje generacije v alpskem smučanju," je v svojem slogu zaključil Massi.

Komentarjev 6
 • Marko Slovenia 19:45 11.februar 2015.

  če bi šlo po poti smučarske zveze, nje sedaj nebi blo nikjer. hvala Massi, da si. Kapo dol ekipi ki nas je res aMaze-nila

 • Papaja Popi 10:36 11.februar 2015.

  Saj kdo pa je dal zgodbo o bolečini v kolenu, če ne Massi.

 • Avatar mike1968
  mike1968 09:41 11.februar 2015.

  Ko se veselimo fantastičnih uspehov naše ENE IN EDINE TINE MAZE, ki blesti v ZDA je na dan zopet prišla zgodba iz daljne preteklosti in to je zgodba MATEJE SVET.....http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/117992/tina-maze-mateja-svet