Šport
18 ogledov

"Ta trenutek je najboljša na svetu"

Andrea Massi Saša Despot
Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je po osvojitvi naslova svetovne prvakinje in po koncu smuka v Beaver Creeku po strmini v cilj prismučal z visoko dvignjeno slovensko zastavo.

"Tina Maze je zapored zmagala v smuku na olimpijskih igrah in na SP, čeprav ni smukačica. Še vedno trdim, da je bolj tekmovalka za tehnične kot za hitre discipline. Mislim, da je ta trenutek najboljša na svetu. Anna Fenninger je visoko dvignila letvico, Mazejeva pa je kljub napakama zmagala v dvoboju z Avstrijko, ki je tehnično in športno bodočnost tega športa. Poleg tega pa je tudi izjemna osebnostno. To je lep dvoboj na tem prvenstvu," je uspeh svoje varovanke pojasnil Andrea Massi.

"Zdaj je potrebno umiriti žogo. Danes so na programu številne medijske in druge obveznosti ter podelitev medalj. Program treningov in iskanje prog je treba pripraviti takoj. Zato sva s trenerjem Valeriom Ghirardijem že po številki 30 na današnjem smuku govorila po radijskih zvezah, kako in kaj bomo storili. Imamo podporo šefa smučišč v Vailu, drugje ne in smo imeli težave v superveleslalomu, ker nismo mogli trenirati z Američani. Ostali smo hladni. Vedeli smo, da se tekem ne dobi na tak način, ampak na terenu," je razložil Massi.

Zadnji dan, ko se lahko spočije

Massi je po srebru na uvodni tekmi napovedal, da bo imela Mazejeva dan premora. "Po superveleslalomu smo šli na trening slaloma. V miru in tišini smo naredili nekaj voženj v sneženju in slabih pogojih. Nenavadna in brutalna odločitev, ki se je obrestovala. Po dveh velikih tekmah pa bo v soboto verjetno počivala. To je tudi zadnji dan na tem SP, ko lahko to stori," je pojasnil Massi.

Pred SP so v ZDA pričakovali, da bo začetek prvenstva pripadel domačinki Lindsey Vonn, ki pa je po dveh nastopih ostala le z bronom in petim mestom. "Mogoče so Vonnovo premalo zaščitili pred prvenstvom in ni zdržala pritiska, toda sam velikih šampionov nikoli ne kritiziram. Gotovo je bila po zmagah pred SP favoritinja. Toda proga je bila pisana na kožo Mazejevi in Fenningerjevi. Proga je bila preveč tehnična in podlaga preveč trda za Vonnovo, verjetno je pričakovala bolj mehko, na kateri je res superiorna," je ocenil Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.